Prehrana in kulinarika

Kaj pa danes kuhate?

Default avatar
Mislim, da že (pre)dolgo nismo pogledali v naše kuhinjske lonce.
Torej: kaj dobrega bo danes pri vas za kosilo?

Mi bomo jedli enolončnico s kranjsko klobaso, šmorn in sadno solato.
Default avatar
Zeleno fižolo s prezli in smetano, kare na žaro, za otroka pa pećeno bedrco v pečici.
Default avatar
Narejen imam že jasminov riž z zelenjavo. Pa še kakšno solato zraven. Danes bo šlo brez mesa.
Default avatar
golaz s polento
Default avatar
rižota iz rjavega in divjega riža z bučkami, korenčkom in grahom, zelenjavna juha, za rukolo pa moram pogledat na vrt, če je že dovolj velika, da prisostvuje današnjemu kosilu! :))
Default avatar
musako- krompir in mleto meso pečeno v pečici.
Default avatar
danes kuhamo gosto belušno juho (no, prevladujejo beluši, sicer je pa še kup druge zelenjave) s prepečencem. za večerjo pa solata. meso pa pri nas itak ni na sporedu.
Default avatar
Krompirjeva juha zabeljena z ocvirki, testenine (široki rezanci).
Default avatar
Pečen nov krompir, popečeni zrezki s papriko in paradižnikom ter velikoooo zelene solate.


lp,

N.
Default avatar
Murkov zos s krompirjem ter flike (iz polnovredne moke).
_______________________________

"Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar."

- N. S. Hruščov
Default avatar
Flike so po moje krpice iz testenin (taki kvadratki- kot za zeljne krpice).
Drugače bo pri nas danes popečena zelenjava v voku (moram pospravit hladilnik - vitlof, zeleni šparglji, paprika, korenje, malo zelja) in kuskus.
Default avatar
Flike so koroška jed. V bistvu čisto enostavno. Zamesiš moko (belo ali polnovredno), malo olja ter mlačno vodo, pustiš počivati vsaj pol ure, potem zavreješ vodo, ki jo malce osoliš, testo pa potem kar vlečeš ter trgaš z prsti in dobljene flike kuhaš ene 10 minut.

To sem se naučila od tašče. :)
_______________________________

"Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar."

- N. S. Hruščov
Default avatar
dones bo pa malo bolj kaloricno kosilo...ocvrt sir in skleda domace solate..
Default avatar
Jaz pa pospravljam po omari, zato sem skuhala vse ostanke makaronov, naredila omako, zdaj pa jih samo za 20 min v pečico zbašem pa bo!
Default avatar
Kmalu bo kuhana mineštra. Nasmeh bo pa za sladico.
Default avatar
Danes imamo govejo juho z rezanci in segediner.
Default avatar
Pri nas pa čufte v paradižnikovi omaki, široki rezanci in zelena solata.

lp
Julija