Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.
rižota iz rjavega in divjega riža z bučkami, korenčkom in grahom, zelenjavna juha, za rukolo pa moram pogledat na vrt, če je že dovolj velika, da prisostvuje današnjemu kosilu! )
danes kuhamo gosto belušno juho (no, prevladujejo beluši, sicer je pa še kup druge zelenjave) s prepečencem. za večerjo pa solata. meso pa pri nas itak ni na sporedu.
Flike so po moje krpice iz testenin (taki kvadratki- kot za zeljne krpice).
Drugače bo pri nas danes popečena zelenjava v voku (moram pospravit hladilnik - vitlof, zeleni šparglji, paprika, korenje, malo zelja) in kuskus.
Flike so koroška jed. V bistvu čisto enostavno. Zamesiš moko (belo ali polnovredno), malo olja ter mlačno vodo, pustiš počivati vsaj pol ure, potem zavreješ vodo, ki jo malce osoliš, testo pa potem kar vlečeš ter trgaš z prsti in dobljene flike kuhaš ene 10 minut.
To sem se naučila od tašče.
_______________________________
"Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar."