Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Tiste, ki veliko pečete slaščice

Default avatar

nasvet rabim

Gledam recept za eno torto z želatino -
po receptu je 750 g sira + 180 smetane - in za vse to skupaj piše, da se da ena želatina, ki ustreza za 0,5 litra tekočine.
Vem da so v siru in smetani grami - pa vseeno iz izkušenj - bo dovolj za tako količino ena želatina, ki ustreza 0,5 l tekočine ali bi bilo bolje dati raje 1,5 želatine.
Skrbi me, da ne bi bilo pretekoče in potem torta ne bo stabilna, ampak tekoča zmes (kar se ne sme zgoditi), hkrati pa tudi pretrdo ne sme biti zaradi preveč želatine - mora biti prav fino kremasta, osvežilna.
Kaj pravite in svetujete? Bo ena kot je po receptu ok?
Default avatar

nasvet rabim

zakaj ste mi premaknili temo, tu bom zagotovo imela manj možnosti,da dobim nasvet in mnenje :(
Default avatar

Svita

nasvet rabim je napisal/a:
Upostevaj navodilo na zelatini- torej v tvojem primeru 1.5 zelat.
Default avatar

Tortopekarca

Jaz dam 2. Pa zakon je zelatina fix - samo vmesas.

Naj uspe!
Default avatar

cukrpekarca

Sledi navodilom v receptu - vsaj prvič. Sier pa je po moji oceni to povsem dovolj želatine, ker ti nimaš tekočine, ampak večino trdne snovi (sir), tako da bo morda celo preveč. Meni osebno je ena bolj nagravžnih stvari konsistenca čvrstega želeja tam, kjer nima kaj iskati.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood