Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Restavracija s trad. slovensko hrano v Ljubljani

Default avatar

pomoč prosim

Ima kdo predlog, katere restavracije (oz. kaj drugega) v Ljubljani, ki ponuja (tudi) tradicionalno slovensko hrano, predlagati turistu z ne preveč visokim budgetom? Hvala vnaprej.
Default avatar

prosim pomoč

gost žblj je napisal/a:
Klobasarna! Tenstan krompir dobiš pa povsod!
O, hvala, dobra ideja! :)
Default avatar

Zmaj

Jaz ne razumem teh kao turistov ki hodijo po svetu in stradajo... Ne recem da so najdrazje restavracije najboljse vcasih se res najbolje je v kaksnih lokalnih ostarijah ampak da gres pa naokrog pa nimas buđeta je pa brezveze pol raje doma ostani pa sparaj da bos imel dovolj in potem odidi kamr ze zelis iti.. sj ne rabs vse zapravt sam nemors pa it z napol prazno denarnico naokrog ..
Default avatar

Klobas arna

pomoč prosim je napisal/a:
Ima kdo predlog, katere restavracije (oz. kaj drugega) v Ljubljani, ki ponuja (tudi) tradicionalno slovensko hrano, predlagati turistu z ne preveč visokim budgetom? Hvala vnaprej.
Edino Klobasarna. Vse drugo je šiptarija, Srbini ali Bosanci s tistimi svojimi nagravžnimi čevapčiči in bureki.
Default avatar

ma kakšna klobasarna

Klobasarna je pač klobasarna. Dobiš kuhano klobaso in to je to. V poštev pride kot prigrizek, malica, ni pa to gostilna, kamor bi peljal goste. Marsikdo klobase ne sploh mara ali pa je zaradi zdravstvenih razlogov ne je, kaj boš tistemu ponudil? Tam imajo samo klobase in pač neko jed na žlico....

Drugače pa Slovenska hiša (Figovec), tja pa lahko pelješ ljudi na kosilo.
Default avatar

Figovec

Figovec je super, jetrca in prazen krompir za cca 7eur ali kranjska z zeljem in zganci za podobno celo.
Hrana je dobra, porcije ok, postezba tudi.
Ostale stvari so drazje, ampak tudi dobre!
Default avatar

Dolan

pa klobasarna je industrija... nic domacega ni tam.
Default avatar

prekmursko

Kaj pa Güjžina na Mestnem trgu?
Na kak bograč in dödole bi pa turist že lahko šel, ne?
Default avatar

prosim pomoč

Super ste, hvala za vse predloge! :)
Default avatar

konj in čebela umreta

gost žblj je napisal/a:
MsOlivija je napisal/a:
Slovenska hiša Figovec
http://www.slovenskahisa.si/
Ko bo v Figovcu spet konjski golaž in vampi, se lajhko spet pogovarjamo!
Ne pa tisto sranje polno moke.....................

Mislim, da vampe imajo. Sicer pa vampi in konjski golaž niso neko merilo, da gre za slo hrano. Konje so na veliko jedli pred 50 leti, predvsem zaradi visokega deleža slabokrvnih otrok - konjske hrenovke, mesni sir, golaž, hrenovke. Dandanes konja jedo le stari ljudje zaradi nostalgije, ter sem ter tja kakšen, ki verjame, da bo z njegovim mesom izboljšal počutje.
Ampak včasih so jedli tudi ptiče majhne ptičke, cipe - te so prodajali po ljubljanskih hotelih, pa šoje, vrane, kavke, krokarje in srake - te so jedli navadni ljudje.
Default avatar

gost žblj

konj in čebela umreta je napisal/a:
gost žblj je napisal/a:

Ko bo v Figovcu spet konjski golaž in vampi, se lajhko spet pogovarjamo!
Ne pa tisto sranje polno moke.....................

Mislim, da vampe imajo. Sicer pa vampi in konjski golaž niso neko merilo, da gre za slo hrano. Konje so na veliko jedli pred 50 leti, predvsem zaradi visokega deleža slabokrvnih otrok - konjske hrenovke, mesni sir, golaž, hrenovke. Dandanes konja jedo le stari ljudje zaradi nostalgije, ter sem ter tja kakšen, ki verjame, da bo z njegovim mesom izboljšal počutje.
Ampak včasih so jedli tudi ptiče majhne ptičke, cipe - te so prodajali po ljubljanskih hotelih, pa šoje, vrane, kavke, krokarje in srake - te so jedli navadni ljudje.
O tistem kar prodajajo pri Figovcu je bilo govora. Ne vem kdaj si bilo nazadnje tam, a to ni niti senca od sence tistega, kar si dobil včasih na krožnik tam.
Ko naštevaš ptice, ki so jih nekoč jedli, se potrudi poiskati prvo izdajo kuharske knjige, ki jo je napisala sm. Felicita Kalinšek. Ampak danes je zgodba nekaj kolikor toliko domačega v Ljubljani.
Default avatar

Tara_S

O, a Figovec je dejansko postal spet vreden obiska? Super, bo treba enkrat tja malo probat.

Drugače pa se kaj domačega najde tudi v gostilni Narobe v Trzinu. Niso pa ravno poceni.