Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mrmelada se neče strditi

Default avatar

Pomoč mrmelada

Vcera sem kuhala jurkino mrmelado , dodala sem ž elirni slatkor pa se glih tak noče strditi. Kuha kera tako mrmelado, kaj mislte je pametno ,da jo še enkrat prekuham?
Default avatar

gost žblj

Jaz tako marmelado "pečem" v široki posodi v pečici. Ko izhlapi dovolj tekočine ne rabiš nobenega želirca!
Temperature le toliko, da počasi vre!
Default avatar

To ni nič hudega

Pomoč mrmelada je napisal/a:
Vcera sem kuhala jurkino mrmelado , dodala sem ž elirni slatkor pa se glih tak noče strditi. Kuha kera tako mrmelado, kaj mislte je pametno ,da jo še enkrat prekuham?
To ni nobena tragedija, če se marmelada noče strdit.
Meni se noče strdit lulek.
Default avatar

tista malenkost

To ni nič hudega je napisal/a:
Pomoč mrmelada je napisal/a:
Vcera sem kuhala jurkino mrmelado , dodala sem ž elirni slatkor pa se glih tak noče strditi. Kuha kera tako mrmelado, kaj mislte je pametno ,da jo še enkrat prekuham?
To ni nobena tragedija, če se marmelada noče strdit.
Meni se noče strdit lulek.
je lahko tudi mehka...
Default avatar

kaže polosmih

to je zato je napisal/a:
To ni nič hudega je napisal/a:


To ni nobena tragedija, če se marmelada noče strdit.
Meni se noče strdit lulek.

Ker imaš navadnega luleka.Moj otepač dela kot ura!
:-(
Default avatar

Kaj pa tako

Tudu meni se ni. Zdaj jo imamo namesto sirupa za zalivanje :-)
Default avatar

tovarne jo umetno strdijo

Tovarne jo z umetnimi dodatki - strdijo.
Default avatar

Marmelada njam

Tudi tekoča je dobra,j drugače pa ste mogoče dali premalo sladkorja. Samo ugibam😆
Default avatar

poIarni sij nepr

Marmelada njam je napisal/a:
Tudi tekoča je dobra,j drugače pa ste mogoče dali premalo sladkorja. Samo ugibam😆
Cukra sploj ni dala, ker ona se gre "zdrave prehrane", le da še makaronov ne zna skuhat,kot polovica ba danes, kaj šele marmelado. Iz jurke s preša mošt, kot iz vskega grozdja😁, ne marmelada, če pa že, potem pa veliko cukra not ali pa želina.
Default avatar

al pa pečt

poIarni sij nepr je napisal/a:
Marmelada njam je napisal/a:
Tudi tekoča je dobra,j drugače pa ste mogoče dali premalo sladkorja. Samo ugibam😆
Cukra sploj ni dala, ker ona se gre "zdrave prehrane", le da še makaronov ne zna skuhat,kot polovica ba danes, kaj šele marmelado. Iz jurke s preša mošt, kot iz vskega grozdja😁, ne marmelada, če pa že, potem pa veliko cukra not ali pa želina.
al pa jo pečeš v pečici tako dolgo, da izpari in se zgosti, lahko tudi kuhaš, sam tam je pol treba stalno mešat
Default avatar

poIarni sij nepr

al pa pečt je napisal/a:
poIarni sij nepr je napisal/a:

Cukra sploj ni dala, ker ona se gre "zdrave prehrane", le da še makaronov ne zna skuhat,kot polovica ba danes, kaj šele marmelado. Iz jurke s preša mošt, kot iz vskega grozdja😁, ne marmelada, če pa že, potem pa veliko cukra not ali pa želina.
al pa jo pečeš v pečici tako dolgo, da izpari in se zgosti, lahko tudi kuhaš, sam tam je pol treba stalno mešat
Nič ne moreš pečt nobene marmelade, to je treba stalno mešat, gostejša je, bolj moraš mešat, sicer imaš zažgano, naj bo v pečici ali zunaj. Da pa iz mošta kuhate marmelado, mi je pa malo mimo, ne rtečem da se ne da, če nasipaš notri cel kup cukra in še želina in se bo zgostilo.
Default avatar

nana_63

To ni nič hudega je napisal/a:

Meni se noče strdit lulek.
V vosek ga namoci, bo trd kot sveca. 😂