Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Sladica za te vroče dni

Default avatar

efkica

Potrebujem idejo za sladico, za katero ne potrebujem dosti časa - in čimmanj vklopljenega štedilnika. Radi imamo npr. banana split, tudi instant panakota se nam prileže. Ampak smo se tega že malo naveličali. Kaj mi še svetujete, da ne bo ravno sladoled ali puding?
Hvala in vsem želim malo ohladitve.
Default avatar

ena ideja

Ta recept sem že objavila a vseeno

Prejšnji večer narežeš na kose mango in dve banani in jih zamrzneš. Naslednji dan pred serviranjem zmrznjeno sadje zmiksaš z enim jogurtom in to je to. Simpl, okus pa spominja na vanilijev sladoled. Lahko tudi dodaš katerokoli sadje, npr borovnice. Recept je za 2-3 ljudi.
Default avatar

tetamici

Tiramisu v kozarcu.- recept je od Lojzeta ČOPA.
V kozarec nadrobiš nekaj piskotov.Preliješ z malo kave.
Stepeš sladko smetano, dodaš malo skute, grškega jogurta in mascarponeja ter žlico ali dve medu.premešaš. daš nekaj žlic te mase na piškote.
Po vrhu daš malo zmrznjenih borovnic ali gozdnih sadežev.
Za eno urco v hladilnik.
Zelo, zelo dobro.
Default avatar

Sladice

Tiramisu
Nušino pecivo
Default avatar

kaj pa če

greš pogledat na kak kulinarični portal / blog ali uporabiš Google?

Kremnih sladic je na tone. Tudi če spečeš biskvit in narediš kremno torto ali rulado te verjetno ne bo konec? Oblat za torto je pečen v 15 minutah max. Tiramisu. Pavlova. Sadni šejki ali smoothiji. Sadna kupa. Presne tortice. Joj, ni da ni.
Default avatar

Samo zanima me

A res jeste vsak dan sladico, a ne morete brez?
Default avatar

Cockpit

Das v manjsi jogurtov loncek pomarancni sok (najboljsi je tisti ta 100%) in ga das v zamrzniti, cez pol ure po oddaji pa das palico za drzati. Recept za homemade ice cream. :D
Moji necaki to dobesedno obozujejo. :)