Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kako pecete krompir?

Default avatar

Kosovka

Kako pecete krompir? V pecici ali na stedilniku v posodi? Pri nas doma ga od nekdaj v pecici, moj moski pa trdi, da se pece na stedilniku. Pa pri vas? Nisem kuharica, se mi pa zdi bolj obicajna peka krompirja v pecici.
Default avatar

Aaaaaa

Kosovka je napisal/a:
Kako pecete krompir? V pecici ali na stedilniku v posodi? Pri nas doma ga od nekdaj v pecici, moj moski pa trdi, da se pece na stedilniku. Pa pri vas? Nisem kuharica, se mi pa zdi bolj obicajna peka krompirja v pecici.
Pri nas doma smo ga vedno na štedilniku, jaz pa odvisno al se mi ljubi pečico laufat in segrevat kuhinjo ali pa mešat tist krompir. Ce pa kuha mož, je pa striktno v pecici, kao da je boljš, v resnici pa ga lahko mal na suh in ne opazi razlike. Kjerkoli ga bosta, naj vama tekne in ne se prickat zaradi takih malenkosti.
Default avatar

jaz tako

Uporabljam kontaktni žar, vmes vstavim pekač s krompirjem. Greje z obeh strani, torej tako kot pečica, le da je manjši. Paziti pa je potrebno, da se ti pekač ne izmuzne, ko dviguješ zgornji del da premešaš.
V kontaktnem žaru (v pekaču) pečem tudi meso, zelenjavo, narastke, peciva. Odličen je.
Default avatar

milaa

Meni je pa dober, narezan na pol cm debele kolobarje, ga v posodi zmešam z malo rdeče paprike, soljo, poprom in olivnim oljem pa v pečico na 180 za dobre pol ure.
Default avatar

IktaIkya

[quote=milaa post_id=12398720 time=1529959363 user_id=175648]
Meni je pa dober, narezan na pol cm debele kolobarje, ga v posodi zmešam z malo rdeče paprike, soljo, poprom in olivnim oljem pa v pečico na 180 za dobre pol ure.
[/quote]

Tudi jaz ga takole pečem. Razen, da ga narežem na tanjše kolobarje. Pečem pa na peki papirju. 30 do 40 min, dokler ni lepo zapečen.
Default avatar

milaa

IktaIkya je napisal/a:
milaa je napisal/a:
Meni je pa dober, narezan na pol cm debele kolobarje, ga v posodi zmešam z malo rdeče paprike, soljo, poprom in olivnim oljem pa v pečico na 180 za dobre pol ure.
Tudi jaz ga takole pečem. Razen, da ga narežem na tanjše kolobarje. Pečem pa na peki papirju. 30 do 40 min, dokler ni lepo zapečen.
Imaš prav - pol cm je malo preveč. Tudi jaz ga na tanjše;
Default avatar

odličen je

Vedno v pečici.

Če se mi ljubi, ga prej pokuham in je še boljši. Ampak tudi brez tega je odličen.