Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

kuhanje češnjeve marmelade

Default avatar

rikota

Vprašanje za vse, ki ste kdaj kuhali češnjevo/višnjevo marmelado: Imam cca 3 kg viška češenj, vem da jih ne bomo pojedli zato bi skuhala marmelado. Nimam tiste napravice, ki češnji odstrani koščico. Če češnje pokuham in jih dam na cedilo, pretlačim (magari s tistim za pire krompir), se bo meso ločilo od koščic ali bo eno samo brezuspešno packanje? Vseeno ne bi zaradi neuspelega poskusa zavrgla dragocenih češenj. Hvala za odgovore izkušenejših :-)
Default avatar

Barca

Jaz sem jih včeraj še surove rezala in izločala koščice ... celo vedro :(
Default avatar

kaj pa tako

Default avatar

ne skozi cedilo

Ne delaj skozi cedilo, ker boš dobila navaden žele, ki ni M od marmelade. Raje tako, kot je v video spotu, zelo dobra ideja.
Default avatar

Siksij

Al pa ce kupis izkoscicevalec. Stane 2 eur.
Default avatar

ravno n

Ravno naredila iz 3kg višenj.
Dam jih v lonec in po 5 min vrenja so dovolj zmehčane,da jih dam v pasirko. Tisto, kjer vrtiš in pasiraš skozi sito. V nekaj rundah se spasira, pečke ostanejo. Nato v lonec dodam sladkor, 30 dag na 1 kg neizkoščičenih višenj, želirno sredstvo, cimet, vanilijo in rum. Samo pokuham na kratko.