Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Eno vprašanje za štrudl zavitek

Default avatar

štrudl zavitek

Naredila sem malo več štrudla, zdaj pa ne vem, ali ga surovega zamrznem in kasneje pečem ali ga najprej spečem in nato zamrznem? Kako ve delate?
Default avatar

ne morem svetovati

Še nikoli ga nisem zamrznila. WSpeci, boste pa jedli še jutri, hladnega.
Default avatar

Rubina

Js bi surovega zamrznila :)
Default avatar

Tisa_R

Spečeš, ohladiš in zamrzneš. Če štrudelj ni pretirano moker, se lepo odmrzne in ostane dobrega okusa.
Default avatar

mamzy1

Povabis sosede pa ga hitro zmanjka:-).
Pri nas se poje v 2-3 dneh. Specem ga iz kilo moke in ene 2,5 kg jabolk. Najboljsi je sveze pecen, da ga jes z zlico. Hladnega pa v mikrovalovko, da se malo pogreje.
Drugace pa bi specenega in ohlajenega zamrznila.
Default avatar

poIarni sij nepr

ne morem svetovati je napisal/a:
Še nikoli ga nisem zamrznila. WSpeci, boste pa jedli še jutri, hladnega.
No, ampk babure v trgovini ste pa najbrž že kdaj videle že pripravljena surova peciva v zamrzovalniku, mar ne?
Default avatar

PismoRosno

Surovega lepo tesno zavijes v prozorno folijo in zamrznes na pladnju, da se ne zverizi. Zamrznjenega (npr jutri) zapakiras v vrecko in das nazaj v skrinjo. Ko ga rabis, ga odvijes, polozis na pekac, pustis vsaj do pol odmrzniti (kako uro) in speces.

Ce ga nameravas porabiti po porcijah, pa pecenega narezes, zamrznes vsak kos posebej in potem spakiras. Iz skrinje jemljes po kosih in odmrznes na pultu ali v mikrovalovki. Skutinega lahko v vsakem primeru v mikrovalovki se malo pogrejes, ker je boljsi mlacen.
Default avatar

V hladilnik

Al pa lepo vse speces in das v hladilnik in ga lahko jes vsaj do srede ali cetrtka.