Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kako pa vi kuhate govejo juho?

Default avatar

koliko časa

Zanima me predvsem časovno, ker gledam zelo različne recepte, od 2 ur, pa do 6 ur??? Kaj je fora vsega tega?
Default avatar

luna med temnimi oblaki

Govejo juho kuham dobri dve uri. Vreti mora počasi, na manjšem ognju.
Default avatar

jaz tako

Ponavadi 3 ure, imam kakšen velik kos mesa, pa da se res vse lepo prekuha.
Default avatar

Več je boljše

Čim dlje, tem boljša je, to je že splošno znano. Da se vsi okusi prepletejo in da postane okus res močen.
Default avatar

pikapoka2344

Ponavadi nimam časa in je skuhana v 2 urah max.
Default avatar

naj bi bilo

koliko časa je napisal/a:
Zanima me predvsem časovno, ker gledam zelo različne recepte, od 2 ur, pa do 6 ur??? Kaj je fora vsega tega?
Nekje sem prebrala (v starih kuharskih knjigah), da mora goveja juha vreti 4 ure in to tako rahlo, da morata dve kuharici gledati, če res vre.
Default avatar

gregorg

Dalj ko vre, boljša je. Kuhana je že po 1h, če se mudi, a jo jaz raje pustim vreti zelo počasi 4h
Pravijo, da je juha najboljša takrat, kadar se dve gospodinji kregata ali vre ali ne vre.
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si