Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kranjčani, poznate MLEČNO restavracijo v KR?

Default avatar

Ena lačna in razočarana

Zadnjič sem se ustavila tam na kosilu. Grozno. Poslabšali so se! Hrana nezačinjena, obup. Solata omledna, ne kisla, nikakršna. Pa kako lepe spomine imam na Mlečno! Kako radi smo tja hodili na malico!! Je pa seveda res, da je bilo to 20 let nazaj! Pa štruklji, se jih spomnite? Kako so bili dobri! Za prste obliznit! Orehovi, skutini, kar sline se mi cedijo po njih! No, zdaj so zanič. Suhi, brez okusa. Najbrž imajo drugo kuharico ali pa se jim gladko je.be za klientelo.
Če imajo zdaj tako zanič hrano, potem naj še cene spustijo.

Prav razočarana sem nad njimi:(((
Default avatar

no-ja

Ne bi vedela, kakšno hrano imajo, ampak glede na to, da je vedno polno, malo dvomim v tole tvoje....
Default avatar

Vagabund

Ja no če si bla tm dvajset let nazaj je pa res neumn pričakovat, da bo še danes štrukle delala ista kuharca. Kva pa če je imela kuharca že takrat 55 let? Kolk je pol dons stara??? Ja 75 let in je v penzij a ne? Madonca no...
Kar se pa Mlečne tiče - to je tista restavracija ko greš od Globusa v mest a ne? Na desni? nasprot gostilne kot al kva je že?
Men tam neki nikol ni blo. Če b rada dobre štrukle jedla pejt h Ančki v Šenčur. Je za prste obliznt. Ko grem v Slovenijo, ne variante da se ne b tam ustavli pa šli jest. Aja, samo moraš pa v nedeljah se obvezno naročit pa rezervirat, ker mi smo že tut uro in pol čakal na prosto mizo.
Default avatar

Poznam jih

Ja, res je, da so imeli včasih dobre štruklje, danes pa še zdaleč niso tako dobri kot včasih. Polno imajo zato, ker folk še vedno hodi tja na tortice ali pohan sir. Gimnazija je zraven, ogromno je mladine.

Previsoke cene za nizko kvaliteto.

P.S. Štruklji so seveda najboljši pri Ančki v Šenčurju:))
Default avatar

Ena Gorenjka

Oni kar spijo na lovorikah iz starih časov. Sploh niso več v redu. Hrana neokusna. Res škoda!
Default avatar

En Gorenjc

Ah dejte ga no lomt. Pejte na njihovo www stran, pa si mal poglejte meni. So kreativni, vedno se nekaj najde za tak al pa drugačn okus, restavracija je non stop polna, mimgrede pa še razvažajo nakrog. Price/performance je top! Logično je, da kvaliteta kdaj pa kdaj zaniha, ampak v overallu je pa dobiš velik muzke za ta dnar. Na štrukle pejte pa na planino Prevala, najlažje z Ljubelja po Bornovi skoz tunelčka. V salonarjih nau šlo, v gojzarjih pa. Ančka iz Šenč. se skrije pted tisto umetnino tam gor. Svež skuta, brusnična marmelada pa za znoret dobr štrukl. Kranj ... najboljš it v Špatovo restavracijo pa McD, pa v Pinkija, al pa na Labore na jufko NOT! Res dobra in pocen domača domača gostilna je Pr Bajdu, v Seničnem, nad Golnikom. V Kranju take žal ni. Gor se pa splača zapeljat. Tam si en, dva, tri.
Default avatar

kranjčankab

Boljš bi bilo, ko bi šla v gostilno Kot, ki je nasproti Mlečne. Imajo kosila vsak dan. restavracija Špar, poden, da ne govorim o restavraciji Tuš, za kozlat. Kebab nebotičnik na Laborah se je zelo zelo pokvaril. Pinki je v redu, še vedno.
Pojdite v Brunarico na Kokrici, poceni in dobro, prijazni natakarji. Da ne govorim o Vivi to go, dobr, da so zaprli...