Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

TATARSKI BIFTEK PORJAVI

Default avatar

TATARSKI FIFTEK

mene pa zanima, zakaj mi tatarski biftek porjavi, nekje pa vidim, da ostane svetlejši, bolj rdečkast. kaj je fora tega?
Default avatar

simple as that

oksidativni proces krvi - meso je surovo in krvavo, ne?

tsiti biftek, ki je lepo rožnat, je pa obdelan s konzervanski ali pakiran v plinski barieri ( kot večina vakumpak mesa in izdelkov iz mesa)....
Default avatar

v4hbzh

Veliko bolje je, da porjavi, ima precej manj umetne svinjarije v sebi. Ni vrag, če ne bodo počasi začeli pri kupljenih dodajat rjavega barvila, da bo zgledal bolj "bio".
Default avatar

Barca

Prekrijes ga s folijo, pa bo bistveno manj spremenil barvo.
Default avatar

Žlehtna

En znanec, ki ga dela za prodajo, je rekel, da biftek spremeni barvo zaradi svežih začimb in zelišč. On uporablja suhe začimbe in zelišča, tudi česen in čebulo v prahu.
Default avatar

gost žblj

TATARSKI FIFTEK je napisal/a:
mene pa zanima, zakaj mi tatarski biftek porjavi, nekje pa vidim, da ostane svetlejši, bolj rdečkast. kaj je fora tega?
Oksidira! Rdečkast ostane tisti, ki mu dodajo barvo!