Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Katero vrsto žara uporabljate?

Default avatar

Ene čevape prosim

Na oglje? Plinski? Električni?
Default avatar

Rok-1

Klasiko. Brez ognja - lesa in oglja, zame ni žar.
Default avatar

Slabi nadomestki

Ene čevape prosim je napisal/a:
Na oglje? Plinski? Električni?
Oglje. Vse ostalo ni žar.
Default avatar

Rdeča

Imamo in smo imeli že številne in različne, trenutno je pri nas in kamado, razmišljamo pa še o nakupu smokerja.
Default avatar

Mehanik1

Uporabljam čisto navaden žar na oglje, če imam čas pa na les trte, oljke in še kakega aromatičnega drevesa. Nobenih lepo zvenečih žar imen.
Default avatar

oglje

Imamo klasičen žar na oglje, pa fancy plinskega in električnega... Zadnje dvoje je brezvezno, zame to ni žar, zato čez poletje uporabljamo samo tistega na oglje.
Default avatar

pri nas

Pokritega, na oglje ali brikete. S pomočjo dimnika, je hitro in enostavno pripravljen, hrana pa čisto drugačnega okusa. Trenutno imamo eno varianto iz Hoferja, Weber je pa na listi želja.
Default avatar

poIarni sij nepr

Mehanik1 je napisal/a:
Uporabljam čisto navaden žar na oglje, če imam čas pa na les trte, oljke in še kakega aromatičnega drevesa. Nobenih lepo zvenečih žar imen.
Jp, trta je fajn, za oljko pa ne vem, ker je nimam.
Default avatar

Mehanik1

Zar z ogljem je pripravljen v cca 5 minutah, z lesom bistveno dlje. Lovor je tudi fajn za kurit od lesa.
Default avatar

poIarni sij nepr

Mehanik1 je napisal/a:
Zar z ogljem je pripravljen v cca 5 minutah, z lesom bistveno dlje. Lovor je tudi fajn za kurit od lesa.
A, za lovor pa ne verjamem, da bi vsakemu ustrezal, ima les premočno aromo. Vinska trta da res nekaj posebnega, traja pa dolgo ja.
Default avatar

Srečko5

Keramični jajček, Kamado Joe. Odlično za vse stvari.
Default avatar

Sydney in weber

Lani smo kupili plinski zar grillme sydney 4 delux. Odlicen. Pred tem smo imeli weber zar na oglje in smo bili ze siti vonja po oglju. Ko se bomo navelicali plinskega, bomo spet malo zamenjali z starim na oglje
Default avatar

mejana

Ker smo v bloku, edino kar pride v poštev je plinski z vulkanskim kamenjem