Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kje kupiti poceni želatino?

Default avatar

Jasmina iz Ljubljane

Živjo! Ima kdo kakšno dobro trgovino, ki prodaja poceni želatino?

Ponavadi jo kupujem v Mercatorju od Dolcele v 10 gramski embalaži, ampak se mi zdi kar draga glede na to, da jo je tako malo. Ponavadi jo vzamem tudi preko iherba 500 gramov: https://iherb.co/44Fd8XgH Aampak ker traja lahko tudi po več kot 2 tedna da pripeljejo, bi jo raje kupila kje v naših trgovinah.

Hvala vsem za informacije.
Default avatar

O bog

Zakaj pa rabiš toliko želatine? FUUUJ. A sploh veš, iz česa je?

Bljek bljek ...
Default avatar

občasno

občasno v Lidlu ko je v akciji...

Hej, ti, ki si komentirala, mby nisi pomislila, da pač veliko peče??? In to, iz česa je želatina vemo vsi...enako kot vemo iz česa vsega so hamburgerji, hrenovke, posebne klobase...
A gumi bonbone pa ješ???
:)
Default avatar

Djjdnnd

Do večjih količin želatine najlažje prideš v lokalni kafileriji ali klavnici.

Prinesim tistim delavcem steklenico ali dve žganja in zadeva bo urejena.
Default avatar

O bog

Ne jem mesa, niti gumi bonbonov.
In ko pomislim na želatino, me mine do življenja.
Default avatar

Ljubljančan32

Želatina je zelo zdrava za tiste, ki imajo probleme s kostmi in sklepi. Uporablja pa se lahko za sladice kot so panna cotta recimo, pa narediš brez sladkorja. Želatina je sestavljena iz 90% beljakovin, tako da je zelo zdrava, je pa res da je živalskega izvora ampak če rabiš za zdravje potem je vseeno.