Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kdaj ste prvič jedli pizzo

Default avatar

Prejšnji način

No vidite kolk je zanimivi tole.
Očitno smo večina tu gor nekaj čez 40.
Večina nas je prvič probala pizzo tam v začetku najstnistva. Pa mislim,da nam večinoma prva ni bila ravno dobra.Nic posebnega.
Mlajša generacija bi pa rekla, da se ne spomni kdaj so prvo pizzo jedli,ker že kot majhni dobijo kakšno skorjico v vozičku...
A sploh še pecejo kje take pizze iz onih pečic ?
Bi bilo zanimivo probat;) spet.
Default avatar

lilas

A se hecaš? Paradižnik in Rimljani?
Default avatar

moja prva pizza

Moja prva pizza je bila pri mojih 11 letih, mojo sestro, njeno sošolko in mene seveda, je oče peljal v živalski vrt v Zagreb, joj kakšno doživetje je to bilo ... in seveda smo šli tudi na pizzo in meni ni bila všeč. Čez nekaj let sem jo ponovno jedla v hotelu Kras, njihovo slavno Kras pizzo s pršutom v Postojni in bila je boljša pa vendar sem jo vzljubila šele po 30 letu. Sedaj sem pa sveža pedesetlenica :)
Default avatar

Štajerka

Sredi osemdesetih let v Parmi, ko smo šli na neko šolsko ekskurzijo v LJ. Sošolka nas je nahecala, da se poleg je kruh.
Default avatar

Zopoo

Mislim da Triglav.
Default avatar

Zopoo

Odgovor je za tistega ki je spraseval za pizzerijo na mali ulici.
Default avatar

na faksu

Prvo kao pico pri 17, tapravo pico pa kaki 2 leti kasneje. Nisem marala paradajza, tako da me pica sploh ni mikala. Potem sem "morala" it na pico z gostitelji, ko sem bila v Nemčiji, in edina pica, kjer paradajz ni bil omenjen, je bila pica tropik, z ananasom..... Itak, da sem komaj požirala, saj tisto ni bilo užitno. Potem me je cimra v študentu, Primorka, peljala na pravo pico in zmagala. Še paradajz sem potem sčasoma začela jest :)
Default avatar

Prešernov France

Ko sem bil mulc, leta 85, v petem razredu OŠ, smo se trije kompanjoni vsedli na bicikle in jo vžgali v Kranj v Prešrnov hram. Na margerito za 18 din. Testo, paradajzova mezga, sir in origano. Pečena v električni pečici. Zakon!!! Študentska, za 21 din, ki je imela nekaj kolesc hrenovke, je bla že predraga za naše žepe. O tisti s šunko sem samo sanjal. Starša sta delala bajto in je bla švoh žepnina. Okus pizze je bil pa nepozaben. Kasneje smo hodil v MM, pa k Šifrerju, pa h Kokrškemu mostu (krušna peč) ... ampak tiste prve ne bom nikol pozabu. Malo manjša, višji rob in prav poseben vonj. Ambient: sedel si za mini mizicami, namesto stolov leseni sodčki na vrhu oblečeni v rdeče usnje. Lepi časi.