Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Kaj danes za kosilo?

Default avatar

Julya

Danes pa malo lažje kosilo. Je bilo preveč dobrega čez vikend na mizi.

Kisla repa, beli ali ajdovi žganci, prekajena krača, za tiste, ki ne morejo brez mesa.

Vladka, ti pa kar poizkusi. Boš videla, da je res njami.


lp
Julija
Default avatar

Ljubljančanka

Sedaj, ko se dogajajo čudeži, lahko to temo obnovimo in postavimo "na vrh".
Default avatar

BRALKA

In vprašamo Julyo, kako tistega piščanca v testu potem razreže in servira.
ali to prej zvrneš iz pekača?
Ker bi tole slastno reč res rada čimprej naredila, pa mi samo še to ni jasno.
hvala
Default avatar

proxima

Odlicno!

Jaz bom danes zvecer naredila zelenjavni narastek. Vse sestavine odmerjam na oko in kakor mi narekujejo zaloge v hladilniku in zmrzovalniku: soparjen por, korenje, grah, kitajsko zelje, ohrovt, koruza. V drugi posodi zmesam dve jajci, nariban sir, kislo smetano, sol, poper in malo muskatnega orescka, nato pa premesam z zelenjavo; danes bom dala zraven se na rezinice narezano cetrtinko francoske struce, ki se mi valja ze od nedelje (cez teden kruha skorajda ne jemo). Potresem s kosmici masla in pecem priblizno pol ure na 180-190 stopinj C. Zraven bo pa radic v solati s paradiznikom.

Hm, kar nekam lacna sem postala!:)))

lp, proxima
Default avatar

Julya

Bralka, piščanca nič ne zvračam. Kar v pekaču testo razrežem, tako da ima vsak kos malo pečenega testa. Potem pa kar z lopatico ali ta veliko žlico zajemam in dajem na krožnik. Naokoli naložim dušeno zelenjavo. Pride tako lepo pisan krožnik. Na sredini meso s testom, okoli pisana zelenjava. Njami.

lp
Julija
Default avatar

Mimi N.

Berem in berem, pa si mislim, da Babin možiček kar večkrat dobi paniran telečji zrezek, če sem to brala ne tako dolgo nazaj. In potem - seveda datum - kako je to fino, da teme skačejo na vrh. Tudi vsega dobrega se mora človek šele navaditi.

Moje vikend kuhanje. Danes na hčerino željo koščki piščančjega fileja v smetanovi omaki, zdrobovi cmočki, zelena solata. Popoldne rojstnodnevna malinova torta.
Jutri francoski krompir (kot musaka, vendar brez mesa, samo malo sira in smetana), švedske mesne kroglice, zelena solata. Torta je danes sicer nevarno izginila, a vsaj za nekatere bo še kakšen košček za jutri.
LP Mimi
Default avatar

kimi

VČERAJ: pečene piščanjčje bedre, pomfri, zelena solata
DANES: kisla repa, pire krompir in sojini polpeti
JUTRI: goveja juha z ribano kašo, zrezki na omako, skutni štruklji in solata
Default avatar

Julya

Včeraj je bil pečen oslič, blitva s krompirjem in zelena solata. Danes pa goveja juha z rezanci, ocvrta in zame pečena piščančja prsa, pražen krompir, mešana zelenjava in solata. Jutri je pa še zavit v tančico skrivnosti.

lp
Julija
Default avatar

Neja1

Včeraj smo imeli svinjski file s sirovim soufflejem in cvetačo v limonini omaki, danes bo v pečici pečen piščančji file z zelenjavo (paradižnik, čebula, cvetača)
Jutri: Tofu in zelenjava v voku, zraven riž.


LP Neja
Default avatar

Aurora

Jaz pa sem si za danes zaželela sarmo in pire krompir. Pripravila včeraj zvečer, zdaj pa komaj čakam da bo ura štiri in odpeketam domov jih pojest!
Default avatar

Julya

Danes je bila kisla repa in matevž. Za moški del družine še domače pečenice. Jutri bo pa makaronovo meso z veliko sveže paprike in paradižnika in endivija s krompirjem.

lp
Julija
Default avatar

Ajda70

Včeraj je bil tofu na žaru in brokoli v sezamovi omaki.
Danes pa bučna juha in zapečena prosena kaša.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood