Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

posoda za kis

Default avatar

alemba

V dar sem dobila posodo za kis (zeleno plastično - proizvajalca ROTO)., sedaj pa sem nekako neubogljena, ker ne vem kako naj se lotim naprave kisa. Posoda je 25 l in bi v njem rada naredila jabolčni kis. Na netu je ta proizvajalec zapisal, da so navodila za napravo na posodi sami, a na moji jih ni bilo. Pred dnevi sem šla v Merkur, ker bi jih naj tam tudi prodajali, da bi pogledala, če je na njihovih res recept...pa jih niso imeli. Moja posoda "je iz Semenarne...oz. Thalie"

Dela morda kdo od vas z takšno posodo!
Lep večer!

Alenka
Default avatar

Blaž

Jaz sem lani delal kis v navadnih čebrih za kisanje zelja in mi je odlično uspel. Sem pa pred tem naredil cel doktorat in preštudiral precej take in drugačne literature. Tudi sam sem letos resno razmišljal o nabavi takšne posode, kakršno imaš ti, pa se mi zdi pretirano draga, čeprav je po moji oceni zelo praktična. Napiši mi svoj e-mail, pa ti (v nekaj dneh) pošljem mojo recepturo za jabolčni kis. Če boš upoštevala moj postopek (dovoljena so manjša odstopanja pri količinah), ne moreš sfaliti. Končni izid pa je vsekakor v veliki meri odvisen od uporabljenih jabolk: kis bo lahko bolj močan in oster ali pa bolj aromatičen in mil, ali pa kombinacija obojega.

P.S.: jaz imam pa letos težave, ker nimam kje dobiti jabolk. A mogoče veš, če kje v bližini Domžal ležijo pod drevjem kaka dobra, neškropljena, stara kmečka jabolka in vsa gnila dočakajo zimo? Bi jih prišel pobrat kakih 50 kg.

Lep pozdrav!
Default avatar

alemba

Blaž hvala za tvojo ponudbo. Moj meil najdeš če klikneš na moje ime.
Sem iz MB in ne poznam nikogar s področja Domžal, ki bi imel svoja jabolka.
Default avatar

Blaž

Emajl si pravkar prejela, recept pa pride čez dan, dva. Ga moram še do konca prepisat in pregledat.

Lep pozdrav, Blaž.
Default avatar

Mimi N.

A prilepiti sem ne bi šlo?

Priznam, nimam namena delati jabolčnega kisa, vendar mogoče bi prav prišlo komu drugemu - sploh, Blaž, če si tako pazljivo naštudiral in preizkusil, pohvalno.
LP Mimi
Default avatar

Blaž

Lahko nalepim, samo tega bo okrog dve tipkani strani; kdo bo pa tukaj to gledal!
Default avatar

Bojči

Vidim, da je že kar nekaj let od te objave, ampak zelo bi bila vesela če bi lahlo dobila raziskavo glede jabolčnega kisa, ki jo je Blaž naredil... hvala ..Lp Bojči
Default avatar

Bojči

Zdravo a mogoče lahko dobim navodila od Blaža za kis, če jih še imate...hvala in lp Bojči