Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Najbulši burek

Default avatar

Tako

jaz vem jaz je napisal/a:
meni je najboljši jabolčni burek v Tušu .... vauuuuuuu!
Jabolčni burek meni ni burek ampak štrudl. Burek je iz mesa.
Default avatar

Mal me skrbi

imaš izbiro je napisal/a:
Mal me skrbi je napisal/a:
In kakšno meso pričakujete da je ntri, glede na ceno, ki jo plačate (in ste vsi navdušeni)??
Pa ne samo meso, vse sestavine.

Resno, ne morem verjeti, kaj se eni vse postopite jesti, in potem še hvalite....
saj lahko naročiš domačega pečjaka za dvojno ceno s še bolj revnimi sestavinami pa še pečen je, zamrznjen, nato ga pa moraš spet speči. Ne hvala.
Ne ponujaj meni svojih bedastih rešitev.

Jaz sem se pozanimala, kako se burek naredi, in naredim sama takega, da ga zmanjka takoj.

Ti si pa odvisna od tega, kaj ti bo kdo naredil, zato pa ješ vse sorte svinjarije.

Pa še za tistega, ki je rekel, da je vprašal, kaj dajejo noter.....sej se hecaš, ane? Misliš da ti bo povedal, da daje not staro meso s stokrat pretečenim rokom trajanja, ki ga dobi zelo zelo poceni?? Pa še nekaj: si kdaj bidel kakšnega goloba okrog teh prodajalnic čudovitih burekov? Nisi, kajne?

Preprosti ste do amena.
Default avatar

Tako

Mal me skrbi je napisal/a:
imaš izbiro je napisal/a:
Mal me skrbi je napisal/a:
In kakšno meso pričakujete da je ntri, glede na ceno, ki jo plačate (in ste vsi navdušeni)??
Pa ne samo meso, vse sestavine.

Resno, ne morem verjeti, kaj se eni vse postopite jesti, in potem še hvalite....
saj lahko naročiš domačega pečjaka za dvojno ceno s še bolj revnimi sestavinami pa še pečen je, zamrznjen, nato ga pa moraš spet speči. Ne hvala.
Ne ponujaj meni svojih bedastih rešitev.

Jaz sem se pozanimala, kako se burek naredi, in naredim sama takega, da ga zmanjka takoj.

Ti si pa odvisna od tega, kaj ti bo kdo naredil, zato pa ješ vse sorte svinjarije.

Pa še za tistega, ki je rekel, da je vprašal, kaj dajejo noter.....sej se hecaš, ane? Misliš da ti bo povedal, da daje not staro meso s stokrat pretečenim rokom trajanja, ki ga dobi zelo zelo poceni?? Pa še nekaj: si kdaj bidel kakšnega goloba okrog teh prodajalnic čudovitih burekov? Nisi, kajne?

Preprosti ste do amena.
Uf, danes je pa nekdo z levo nogo vstal :-)
Jaz vsekakor ne verjamem, da bi sredi Ljubljane kdo golobe mixal in dajal v burek. Glede mesa verjamem, da je blizu pretečenega roka, z golobi pa ne verjamem, da si dajo delo.
Default avatar

logič

burekk je napisal/a:
Včasih jem burek.Ali ljudje dragi,kaj ga podgurski šiptar speče,ga nisem nikjer jedel.Gromozansko velik in ogromno file v nasprotju kako to delajo drugod.Cena komaj 1,6 eur.Ni samo burek,tudi pica je tam 1 eur in je več nadeva kot testa.Skratka moram to pohvalit ,ker si zasluži res.
Ne šiptar temveč albanec
Default avatar

JOJOJ

Popay je napisal/a:
Ni panike, tudi naš Šiptar dela za 1.6€ odličen burek, pa sem dosti bureka pojedel v svojem lajfu, kar nisem mogel verjeti, ko sem ga prvič jedel, da imam najboljši burek pred nosom. Vedno vrsta pri njemu.
A vi se zavedate da je šiptar za nas zelo nesramno tako nas kličejo naši sovražniki srbi.
Default avatar

jaz vem jaz

Tako je napisal/a:
jaz vem jaz je napisal/a:
meni je najboljši jabolčni burek v Tušu .... vauuuuuuu!
Jabolčni burek meni ni burek ampak štrudl. Burek je iz mesa.
za tebe ;) za mene je burek 1. mesni, 2. sirni, 3. jabolčni . pika
Default avatar

totaj?

Seat je napisal/a:
Burek 1a pečejo tudi Šiptarji na Teznem-MB. Tudi cena je ugodna.
Šiptarji imajo nasplošno tržno ugodne cene.
misliš Totaja? res dober burek, tudi makov srček je čudovit ... na Ljubljanski je bolj testo kot mak
Default avatar

Yo_

jaz vem jaz je napisal/a:
Tako je napisal/a:
jaz vem jaz je napisal/a:
meni je najboljši jabolčni burek v Tušu .... vauuuuuuu!
Jabolčni burek meni ni burek ampak štrudl. Burek je iz mesa.
za tebe ;) za mene je burek 1. mesni, 2. sirni, 3. jabolčni . pika
A res? Potem očitno sploh ne vemo, o čem tu debatiramo. Ker burek je samo en in to je mesni. Vse ostalo so pite. In probaj še kdaj krompirušo, zeljanico ipd., bo vsaj zanimiva debata, če že.
Default avatar

jaz vem jaz

Yo_ je napisal/a:
jaz vem jaz je napisal/a:
Tako je napisal/a:
Jabolčni burek meni ni burek ampak štrudl. Burek je iz mesa.
za tebe ;) za mene je burek 1. mesni, 2. sirni, 3. jabolčni . pika
A res? Potem očitno sploh ne vemo, o čem tu debatiramo. Ker burek je samo en in to je mesni. Vse ostalo so pite. In probaj še kdaj krompirušo, zeljanico ipd., bo vsaj zanimiva debata, če že.
pri miri me pusti, ker sn rad sam!
Default avatar

Yo_

Tako je napisal/a:
Mal me skrbi je napisal/a:
imaš izbiro je napisal/a:

saj lahko naročiš domačega pečjaka za dvojno ceno s še bolj revnimi sestavinami pa še pečen je, zamrznjen, nato ga pa moraš spet speči. Ne hvala.
Ne ponujaj meni svojih bedastih rešitev.

Jaz sem se pozanimala, kako se burek naredi, in naredim sama takega, da ga zmanjka takoj.

Ti si pa odvisna od tega, kaj ti bo kdo naredil, zato pa ješ vse sorte svinjarije.

Pa še za tistega, ki je rekel, da je vprašal, kaj dajejo noter.....sej se hecaš, ane? Misliš da ti bo povedal, da daje not staro meso s stokrat pretečenim rokom trajanja, ki ga dobi zelo zelo poceni?? Pa še nekaj: si kdaj bidel kakšnega goloba okrog teh prodajalnic čudovitih burekov? Nisi, kajne?

Preprosti ste do amena.
Uf, danes je pa nekdo z levo nogo vstal :-)
Jaz vsekakor ne verjamem, da bi sredi Ljubljane kdo golobe mixal in dajal v burek. Glede mesa verjamem, da je blizu pretečenega roka, z golobi pa ne verjamem, da si dajo delo.
Bi bil dost nor, kdor bi se šel z golobi ubadat. Bi jih za par burekov moral cel mesec lovit, hahaha.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood