Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

PEČENA SLIVOVA MARMELADA

Default avatar

gurman

ali ima kdo recept za PEČENO SLIVOVO MARMELADO-DŽEM...
Default avatar

Q10

NA 1 KG SADJA 10 DAG SLADKORJA ( PO ŽELJI TUDI VEČ), V PEČICO, PEČEŠ NA 200 CA 2-3 URE ( ODVISNO KAKO GOSTO ŽELIŠ IN KAKŠNO KOLIČINO PEČEŠ .JAZ 3 kg NAENKRAT ) VENDAR NE MANJ KOT 2 URI, VMES NEKAJKRAT PREMEŠAŠ. KO JE PEČENO, JAZ DODAM CIMET IN KLINČKE, PA V KOZARCE.
LAHKO PA VSE SKUPAJ "OBDELAŠ" ŠE S S PALIČNIM MEŠALNIKOM, PREDEN DAŠ V KOZARCE - STVAR OKUSA.

MOJA JE ŽE V KOZARCIH.
Default avatar

pika*

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ali ima kdo izkušnje z marmelado oz. džemom popolnoma BREZ sladkorja???
Pa še to me zanima, ali marmelado pečeno v pečici pečete pokrito ali kar odkrito?
Default avatar

Q10

POSKUSI TA RECEPT BREZ SLEDKORJA, DRUGEGA TI NE VEM SVETOVATI, PEČEM PA VEDNO ODKRITO, DA IZHLAPI TEKOČINA IN SE ZGOSTI.
Default avatar

Babi

Jaz naredim tudi nekaj brez sladkorja,sicer ne v pecici - je pa ,mislim,isto.
Zaradi sugurnosti,da se ne bi pokvarilo,imam v hladilniku ali celo zamrznem.
Pravilo je:manj sladkorja,dlje casa kuhati. Adijo vitamini!
Zato jaz kuham vedno v dveh sirokih posodah najvec 1 kg sadja,da hitro izhlapi voda in mora biti v 30 minutah kuhano in dovolj gosto.
Poleti sem napisala vec receptov za marmelade in dzeme.
Brez sladkorja delam iz cespelj in cesenj.Marelice so prekisle.
Ce kdo zeli,doda sladkor kasneje in malo zavre.
Lahko pogledas v iskanje pod mojim imenom in dobis.Lp Babi
Default avatar

-Metka-

Moja mama jo naredi popolnoma brez sladkorja. Hranimo jih pa v hladilniku.
Default avatar

Radama

Že več let pečem slivovo marmelado v pečici popolnoma brez sladkorja, ali pa le z eno mini vrečico vanilijevega sladkorja na cel globok velik pekač. Slive malo posolim, dodam kakšno žlico kisa ali limone, žlico ruma in kanček cimeta. Pečem 2 uri. Hčerka, ki do te marmelade sploh ni jedla marmelad, temveč le sladke čokoladne namaze, je nora na to marmelado, ki zanimivo, sploh ni niti malo premalo sladka. Ne dajem je v hladilnik. Le lončke in pokrovčke vedno oplaknem z rumom in jih postavim napolnjene in zaprte še za pol ure v pečico. Marmelada se ohrani vse leto. Ko jo odpremo, pa mora biti nujno v hladilniku. LP vsem!!!