Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Krompir v juhi

Default avatar

A mi lahko kdo pove

,,,če lahko tako juho-zelenjavno naslednji dan spet pogrejem? Nekje sem slišala, da naj bi se krompirja ne pogrevalo. Pa gob tudi ne (v juhi).

Najlepša hvala za odgovore
Default avatar

špinača

Pa špinače tudi ne, na koncu pa kupiš predpripravljeno špinačo v trgovini, obroki pogrej in pojej vsebujejo krompir in krompirjeva ali francoska solata je dobra tudi čez dva dni.

Sprašujem se kdo širi te neresnice... nekoč sem prebrala neko zgodbo, ko so leta in leta obrezali pečenko preden so ja dali pečt. Na koncu je bila poanta v tem, da je s tem začela prababica, ker ni imela dovolj velikega lonca za peko.

Res primerno vprašanje na tem mestu je: Zakaj?
Default avatar

the best kuharica

Nic bat. Seveda lahko. Sicer ne bo tako okusen kot prvi dan, vendar ne bo nic narobe. Nemci jedo krompirjevo solato shranjeno v hladilniku tri dni.
Default avatar

Looser npr.

Celo otroštvo sem preživela na pogretem krompirju in še sedaj pogrejem, ko pridem iz službe. Mislim, da mi nič ne manjka.
Default avatar

PismoRosno

Meni tudi ni jasno, kdo in zakaj je naredil problem iz pogrevanja. Špinačo zblanširaš, vmes mogoče celo zamrzneš, potem pa jo še enkrat pražiš ali pa pečeš v kaki piti. Krompir skuhaš, ohladiš, narežeš in prepražiš. Specialiteta. Ali še huje, krompir skuhaš, pretlačiš, narediš njoke, jih vmes mogoče celo zamrzneš in potem še enkrat kuhaš. Res problem je samo pajcanje hrane ure in ure na sobni temperaturi ali celo v mlačni pečici.

Gobe so pa svoja zgodba. Nekatere vrste so bolj odporne ali kako naj rečem in pri tistih pogrevanje ni problem. Če kdo misli, da dobi v gostilni gobovo juho, kuhano pred 5 minutami, se debelo moti. Dobro pa je, da se gobova jed pri pogrevanju temeljito prevre. Nekatere vrste, recimo štorovke, pa so nagnjene h kvarjenju in tiste so pa res samo takoj za pojest. Pa ne, ker bi postale strupene, ampak se pokvarijo in iz tega potem nastanejo prebavne težave.
Default avatar

a zatooo?

the best kuharica je napisal/a:
Nemci jedo krompirjevo solato shranjeno v hladilniku tri dni.
A zato so muslići navalili u Dojčland? :)
Default avatar

Yo_

the best kuharica je napisal/a:
Nemci jedo krompirjevo solato shranjeno v hladilniku tri dni.
A samo Nemci :)))
Drugače pa je krompirjeva solata vedno boljša, ko nekoliko "odstoji" in ne takoj, ko jo narediš. Seveda pa se rok trajanja skrajša, če not tlačiš kakšno smetano, majonezo ipd.
Default avatar

nekaterih stvari ne

Špinača začne 'oddajat' , ali proizvajat neko snov, ki ni prav zdravju prijazna, ni pa ravno strupena. Podobno gobe. Zato se baje ne pogreva.
Krompir obdelan, tako ali drugače, se lahko pogreje, poje, če je pravilno shranjen.
Default avatar

Krompirjev krompir

Jebote muslić v krompircek