Forum: Enostarševske družine

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse - vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.

Preživnina

Odgovori Nova tema
Default avatar Z007 16 Jun 2017 13:34

Pozdravljeni,
Zanima me ali se vedno moram placevati prezivnino za hci,katera se je odselila pred 6 meseci.Ima skoraj leto dni starega otroka,polnoletna pa se ni(konec tega leta).Se pa ne sola in prejema svoje dohodke(otroski,starsevski,socialno),mi ji pa za ostalo pomagamo,kar se razume...
Lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yacka 26 Jun 2017 17:12

Tole je iz zakoda glede preživljanja otrok:

9. Dolžnost preživljanja
123. člen
(1) Starši so dolžni preživljati svoje otroke do polnoletnosti, tako da v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi zagotovijo življenjske razmere, potrebne za otrokov razvoj.
(2) Če se otrok redno šola, pa tudi če se redno šola vpisan na izredni študij, so ga starši dolžni preživljati tudi po polnoletnosti, vendar največ do dopolnjenega šestindvajsetega leta starosti.
(3) Otroka iz prejšnjih odstavkov, ki je sklenil zakonsko zvezo ali živi v zunajzakonski skupnosti, so starši dolžni preživljati le, če ga ne more preživljati zakonec ali zunajzakonski partner.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO40

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh