Forum.Over.Net

Enostarševske družine

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse - vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.

Vec vprasanj

Default avatar

Sama z otrokom

Ze dlje casa bi rada zapustila partnerja. Sedaj sem prioravljena naredi korak naprej, vendar ni vse tako roznato! Zal sem trenutno brez dohodkov oz brez zaposlitve. Zanima me, v kolikor bi z soloobveznim otrokom sla v hiso, kjer zivita moja starsa z locenim gospodinjstvom ali mi pripada dsp zame in otroka? V kolikor je odgovor da, ali je to potrebno kdaj vracat kot je bilo veckrat omenjeno? Zal nevem ker mi do sedaj, ni bilo potrebno zaprositi za taksne oblike pomoci. Zal je vse enkrat prvic. Koliko sem gledala na straneh centra za socialno, sem zasledila da je za odraslo osebo visina dsp skoraj 300e in za otroka nekaj cez 200e. Za ta denar bi sle komot v neprofitno stanovanje, ki je namenjeno takim, ki se znajdemo na robu. Ali drzi visina? Seveda je najbolj pomembno, da se slabega resive in zacneve na novo, ceprav tezko. Upam na sluzbo cimprej, vendar trenutno ni druge varjante. Drugi mi tudi ne morejo pomagat finsncno saj imajo slabe prihodke. S tem sem mislila moje starse poleg tega mi niti niso dolzni. Torej ce kdo ve ali to za dsp drzi ter kaj bi mogla vse urediti? Nisem porocena. Verjetno vlogo za dsp in prezivnino. Nove dokumente, kaj se? Ali treba na csd razlagat da se biva rasla ali bo dovolj ce prinesem samo vlogo in nov naslov?
Default avatar

spanker

Ne razumem po napisanem, čemu bi zapustila partnerja in posledično živela na moj, davkoplačevalski račun? Če le zato, ker si ga sita, se kavsni v rit. Otroku boš vzela očeta, zaradi tvoje take ali drugačne lenobe. Vsaj službo si poišči, fuks zagoveden babji!
Default avatar

Anerev nepr

Avtorica sprašuje po tem ali ji ob razhodu pripada dsp ali ne. Tvoj odgovor pa je bil nesramen in prav nič v pomoč. Gotovo ima svoje tehtne razloge, da želi zapustiti partnerja in zaživeti veliko bolj skromno. Mislim, da ti denarna socialna pomoč pripada, če si vsaj tri mesece brez vsakega dohodka. Vsekakor pa moraš čim hitreje urediti preživnino in stike. Kako pa je s denarno pomočjo za otroka, pa ne vem. Gotovo ti pripada otroški dodatek in otroku subvencionirana prehrana, ampak zato moraš urediti zgoraj omenjene stvari. Upam da se vse dobro izteče. LP