Forum.Over.Net

Enostarševske družine

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse - vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.

Nora babica

Default avatar

MissWhat

Vem da se bo slisalo cudno in da boste mislili da pretiravam, a nak vam povem da je ura med tem ko pisem tole 0.30 in da sem tik pred tem da svoji babici nekaj naredim. No pa naj vam povem celo zgodbo. Mami in ati sta se locila ko sem imela 5 let. Z atijem sva odsla zivet k njegovi mami-moji babici. Ko je ati bil dalj casa od doma zaradi sluzve; sem mogla ostajati pri babici. Naj vam povem da sem jo ze kot otrok sovrazila. Ves cas me je popravljala, nadirala kaj ne delam prav; se drla name; popravljala kar sem naredila in me celo tepla, se celo zdaj ko joh imam 14 me kdaj udari. Kot otrok sem bila bolj okrogla in v njenih izbruhih jeze s bila vse najslabse putana, ******, debela smrkla...ja vse to ze pri 6ih. Enkrat me je celo zaklenila iz hise tako da sem bila cel dan zunaj(pri petih letih) nic ne pomaga pri njej. Ali si lriden, delas-ona bo nasla stvar ki jo moti na tebi, ona bo nasla delo ki ga nisi naredil, poleg tega pa bo popravljala in zalila tudi tisto kar si naredil. Potem te bo nadirala zakaj nisi naredil se cesa. Ali pa si nesramen in ne naredis nic. UGANITE KAJ!! UCINEK JE ISTI. Je najslabsa oseba kar sem jih videla. Ona nima slabih dni. Njen vsak dan je slab. Vsak dan je grozna. Mogoce je kaksen dan celo se kar. Najhuje je ker sva z ocijem obsojena ostati tukaj. Socialna pravi da naj poklicemo policijo, da oni ne morejo nic. OKEJ POTEM BOM VSAK DAN KLICALA POLICIJO!? Tudi midva ne moreva nic. Nimava dovolj denarja, da bi sla stran... ona je edini clovek na svetu za katerega bi rekla da bi ga lahko ubila. Ceprav ne morem ubiti niti muhe. Ucasih razmisljam da bi ubila njo ali pa sebe. Ne vem kaj od tega je bolje res ne. Mogoce se zmeraj niste dojeli kako grozna oseba je in kako jo sovrazim. Ampak upam da mi verjamete. Kaj naj naredim?! :(
Default avatar

kje je mama

in kam se je izgubila mama? Si morda lahko pri njej? Sicer pa pokliči krizni center za mladostnike, tam se lahko tudi nastaniš, pa še pomagali ti bodo.
Default avatar

samostalna 55+

Poišči pomoč. Pokliči na SOS telefon, pojdi na Center za socialno delo, kasneje ko bo šola pa k učiteljici ali razredniku ali šolski psihologinji, mogoče imaš kakšno teto, mamo, odraslega ki mu lahko zaupaš.

Ne drži te jeze v sebi, vpij na samem, tuli, namahaj kakšen povšter, skratka daj iz sebe. Tvoja babica je res hudobna, žal so na svetu tudi taki. Sreča je v tem, da ti to dobro veš in da boš šla stran takoj ko bo možno. Jeza ti bo pomagala pri odločitvah za samostojno življenje. Za začetek greš v srednji šoli v internat, pa boš imela svoj mir. Tvoja jeza je čisto normalna reakcija na ravnanje babice, to je sveta jeza na njeno nemogoče ravnanje. Samo ne pusti, da bi razžrla tvojo notranjost. Poišči si hobije izven doma, kar te veseli, včlani se v kakšno društvo, da se čimveč družiš z normalnimi ljudmi.

Pomoč naj poišče tudi tvoj oče, ki je v tej vaši situaciji tista oseba, ki bi morala reagirati in narediti stanje bolj znosno, pa tega ne zmore, ker je tudi njega babica kot otroka popolnoma zatrla. Mogoče je danes tvoja velika jeza tudi na račun tega, da se oče nikoli ni upal razjeziti na babico, si pa ti zdaj dvojno jezna.
Default avatar

histerija na kubik

Bojim se, da je oče tako zastrupljen s tem odnosom, saj ga je deležen že vse svoje življenje, da niti ne zazna, da je z njim nekaj strašno narobe.
Predlog s kriznim centrom je dober, ker v tem primeru starši morajo sodelovati in se išče rešitev skupaj z njimi. Včasih se je laže pogovarjati ob posredovanju tretje osebe. In mogoče se očetu potem počasi ne bo več zdelo nemogoče končno iti na svoje.
Default avatar

AlenkaG

Krizni center je mogoče rešitev, a si lahko tam le 28 dni, jaz bi na tvojem mestu očeta zvlekla k dobrem terapevtu in naj mu on razloži zadevo, nekateri CSD jih celo imajo in mu bo on kakšno zadevo razložil iz drugega zornega kota. Če boš pa sama na svojo roko ukrepala boš zelo hitro etikirana kot problematična najstnica itd. In ja, kje je tu mama?
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

Lučka777

Zivijo, vem da je preteklo kar nekaj casa od zadnjega komentarja, pa vendar bi se pridruzila k temi. Popolnoma razumem MissWhat, in resnicno upam da ti je v tem casu uspelo ukrepati vsaj en korak od tega. Ce se ni, skrajni cas da ukrepas, ni misljeno kot groznja le dobra volja zate, ne ustrajaj v necem, ki ti skoduje!
Stara sem 30 let in moja babica je skoraj prav tako nora. Iz dneva v dan je huje v nasi druzini in sploh ne vem vec kaj naj naredim...
Moja babica je zelo inteligentna in nikoli res nikoli ne bo priznala svoje zmote, ne glede kako se trudimo , zase in zanjo ni dovolj, vedno najde nekaj kar ni vredu... Zaradi svojih let ni toliko fizicna a zganja psihicno nasilje znova in znova. Zivela sem (njena vnukinja) z njo dobrih 10 let in uspela vspostavit sistem, ki je nekako laufal. Pred letom dni pa se je nazaj priselila njena hci MOJA mami. In babi je dobila vso moc nazaj. Nimam vec moci se postavljati in scititi vse, mami ne morem pustit, je najbolj zlata mami na svetu, kljub vsem pogovorom se ne zna postavit zase. Enkrat sem ze sla cez to, sina imam, ne rabim tega res ne, mamice pa tudi ne morem 'vrzt med volkove'
Zivimo v hisi od babice, jaz imam sluzbo v hisi, ugasa toplo vodo in ne pove, jaz zaradi narave svojega dela jo nujno potrebujem. Placujemo vse prispevke. Pec prizge pri 30 st c zunaj na 30 , da se skuhamo. Ko mirno prides se pogovorit vpije da cela ulica slisi. In ona je nakoncu najbolj boga. Itd itd itd ... par stvari za vzorec, niti najmanj sporne. Se vedno jo imam rada, ker vem da se ne zaveda da nam to pocne, a ziveti tako res ne moremo vec naprej. V takih trenutkih , tudi mene presine misel na to , da bi ji sama skodovala. Pa ne zelim. Res ne. MissWhat pojdi cimprej stran!!!!!!!!!!!!! Ce ni drugega lahko prides do mene. Res. Se opravicujem za tako dolgo izpoved in klic v sili, a mogla sem nekam dat vse skupaj. Tidi ce nihce ne bere.
Default avatar

Xrobe

Tvoja superfantastična babica očitno nekaj eksperimentira.