Med.Over.Net

Revma

Revmatoidni artritis (revma) obolenje, ki prizadene vse telo. Pogovorite se s tistimi, ki imajo osebne izkušnje.

Bolečine v križu

Default avatar

PIGI

Pozdravljeni,

že več kot pol leta imam bolečine v križu, ki so včasih tako močne, da komaj vstanem iz postelje. Bolečina mi gre včasih v nogo (stegno), boli pa me tudi ledveni del, rit in kolk.

Bil sem na UZ trebuha (da izključimo notranje organe), napravljen mi je bil tudi MR SIS in MR ledvenega dela. Ugotovljeno ni bilo nič neobičajnega kar pritiče 45 letniku.

Sem pa bil pred 10. leti obravnavan na Revmatološki kliniki zaradi ponavljajočega iridociklitisa. Našli so nekaj na medenici in potrdili sum na sakroilitis. Bil sem odpuščen z navodilom, če bi se iridociklitisi ponavljali, da pridem nazaj.

Do sedaj je bil mir, zanima pa me, če bi moje težave bile lahko povezane s sakrolititisom? Ali MR zagotovo pokaže vnetje ali poškodbe hrbtenice, ali bi bilo potrebno narediti še rtg ali kakšne druge preiskave?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Grega
Default avatar

kknd

Seveda so vse avtoimunske in kronične zadeve vedno povezane. S časom se simptomi in diagnoze začnejo kopičiti. To sistemsko vnetje, ki se v vašem primeru kaže z sakroilitisom in hrbtenico je podlaga za vse avtoimunske in tudi ostale kronične bolezni vključno z rakom. Kakršnekoli raziskave MR, RTG itd. vam ne bodo koristile, če ne odstranite vzroka težav. Vzrok pa je predvsem prehrana.
Glede na to, da večina raje z zdravili maskira težave, kot pa da bi spremenila prehrano in odstranila vzrok bom tu zaključil. Če vas zanima kaj več pišite na zasebno.