Med.Over.Net

Revma

Revmatoidni artritis (revma) obolenje, ki prizadene vse telo. Pogovorite se s tistimi, ki imajo osebne izkušnje.

Revmatolog samoplačniško

Default avatar

zimazimabela6

Pozdravljeni!
Zanima me kakšen je finančni zalogaj od prvega pregleda do preiskav in nato postavitve diagnoze in zdravljenja, če se samoplačniško odločim za pregled pri revmatologu (saj imam že vrh glave čakanja). Gre pa se najverjetneje za artritis.
Hvala, LP
Default avatar

kknd

Pozdravljeni,

preden osušite denarnico za nekaj, kar vam dolgoročno ne bo prav veliko pomagalo se prej raje vprašajte sledeče:

Kaj boste z diagnozo pravzaprav rešili? Za katerikoli artritis pravzaprav gre je to avtoimunska bolezen. Zdravila, ki vam jih bodo predpisali samo blažijo simptome, vendar ne zdravijo ali odstranijo vzroka. Glede na to, da gre za avtoimunski izvor bolezni, bi bilo zadevo veliko bolj smiseljno reševati z prehrano s katero lahko dosežete dolgoročno remisijo. Če vam je že Avtoimunska paleo dieta absolutno pretežka pa jo prakticirajte vsak kake 2 meseca in probajte ugotoviti na kaj ste intolerantni (običajno gluten ali razhudniki).

V času, ko čakate na pregled pri revmatologu pa raje preberite kaj, kar vam lahko pomaga:

http://noarthritis.com/research.htm
http://www.westonaprice.org/health-topics/nightshades/
http://thepaleodiet.com/success-story-c ... aleo-diet/
http://www.paleoplan.com/2014/10-08/ra- ... aleo-diet/

Če malo pogooglaš pa najdeš še na stotine strani in člankov na to temo predvsem pa izjave ljudi, ki so danes brez simptomov raznoraznih avtoimunskih bolezni.

lp!
Default avatar

Micin svet

Kknd, ne zavajaj. Dieta ne pomaga vsakomur z artritisom.
S stroški ti je okvirno takole: svetujem najprej samoplačniški laboratorij na Petra Držaja (CRP, sedimentacijo in revma teste naj ti naredi osebni zdravnik), torej HLA antigen in ne vem točno kaj ti še ponujajo - vprašaj, najdeš jih v pritličju. Cena cca 140 evr. Hkrati se naroči na pregled z ultrazvokom - npr. v Tehnološkem parku - cene žal ne vem, običajni pregled brez UZ je bil 70 evr. Na ta pregled prinesi vse laboratorijske izvide in naj ti jih tam pregleda. Zdravnik sicer dela na revmatološki kliniki v Ljubljani.
Default avatar

kknd

Micin svet: tistim, ki je ne probajo in tistim, ki se je ne držijo sigurno ne pomaga. Poleg tega večina misli, da bodo rezultati čez noč ampak ne bodo. Traja leta, ker tudi bolezen ni prišla čez noč ampak je trajalo leta. Poleg tega je treba ugotoviti na kaj je vsak posameznik intoleranten. Sicer pa poslednih dokazov je ogromno. Res pa je, da moraš vklopiti kakšno možgansko celico, če želiš zadeve tudi povezati.
Seveda, lahko se vpraša tudi uradno medicino pri kateri je odgovor vedno enak: ne vemo kaj je vzrok... Sicer pa oba veva, da blaženje simptomov ni enako zdravljenju bolezni. In če ne veš kaj bolezen povzroča je ne moreš zdraviti. Torej, če ne najdeš vzroka težav nisi naredil prav nič...