Default avatar snezko 19 Mar 2011 20:15

Pozdravljeni,

če na kratko opišem težave : že nekej let se zjutraj zbujam z oteklimi vekami in podočnjaki in takrat me muči huda zaspanost in utrujenost. Oteklost vek je še posebej očitna pred menstruacijo.Poleg tega me občasno močno srbi koža v predelu trebuha in hrbta.

Prosim za Vaš nasvet

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar JadrankaPerl 21 Mar 2011 18:33

Pozdravljeni!

Zelo rada bi vam kaj svetovala vendar kar ste napisali je absolutno premalo. Ne vem niti vase starosti. Kaksno je vase spanje, koliko ur spite, koliko casa imate zatekle veke, par ur, cel dan, pol ure... kdaj se vam je to pricelo pojavljati, ste ugotovili, da je to povezano z vremenom, kaksen je vid, kaksne pikice v vidnem polju, rdece beloocnice, pekoce, suhe, prevec vlazne oci...

Kdaj vas srbi koza, kaksni izpuscaji, koliko casa traja srbenje, kdaj se je zacelo, kaksna je vasa prebava, urin, menstruacija...

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl
---
"Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar snezko 27 Mar 2011 20:21

Pozdravljeni,

Včasih oteklost vek kmalu izgine, včasih pa traja kar cel dan, s spremljajočo zaspanostjo in utrujenostjo.Težave z oteklostjo me pestijo že približno dve leti, pa ne vsak dan. Sem prav vesela, če zjutraj vstanem brez oteklih vek.
Občasno me oči srbijo, beločnice so rdečkaste, tudi vid se mi je poslabšal.
S prebavo nimam težav, barva urina je odvisna od količine zaužite tekočine, pred tednom s smrdečim vonjem, ki ga sedaj ni več zaznati.
Menstruacija je redna, ni premočna in traja 3-5 dni, ta mesec mi zaostaja že petnajst dni. Spanja imam dovolj, občasno se prebujam pred četrto uro zjutraj in ne morem več zaspati nazaj.
Kožo po obrazu in telesu imam zelo suho, srbi me v predelu nog, trebuha in hrbta. Izpuščajev nimam, srbenje pa traja že dva meseca.
Vsako jutro pa izpljuvam gnojne izpljunke rjave barve, naj povem da nimam nobenega prehlada.
Ali je to mogoče posledica granuloma, ki ga imam že celo leto( operacija v aprilu).
Prehranjujem se zdravo, sem telesno aktivna, stara sem 44 let.

Upam, da mi boste dali prave napotke, da se rešim težav.

Hvala za odgovor

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar JadrankaPerl 12 Apr 2011 18:29

Pozdravljena!

Iz napisanega bi lahko sklepala, da gre za neravnovesje jetrne energije, sumim celo, da bi lahko slo za pomanjkanje krvi v jetrih. Jetra so, poleg mnogo drugih stvari, zadolzena za shranjevanje krvi, predvsem menstrualne krvi. Menstruacija, ki traja 3-5 dni in ni premocna je lahko eden izmed mnogih pokazateljev pomanjkanja krvi v jetrih, seveda, bi morala vedeti vec o vasi menstruaciji in pogledati vas jezik, preveriti srcni utrip in zastaviti se prenekatero vprasanje, da bi res ugotovila za kaj gre.

Suha koza, suhe, srbece oci so lahko tudi vzrok pomanjanja krvi, kar ni isto kot anemija v alopatski medicini. Pomankanje krvi povzroci "prazne" zile. V te "praznine" se rad naseli notranji veter, ki povzroca tudi srbeco kozo, tike in tresavico. Prebujanje zgodaj zjutraj, predvsem od 3. do 5. ure zjutraj bi me vodilo k natacnejsi analizi vasih pljuc oz. energije pljuc. Pljuca v 5 elementni teoriji TKM kontrolirajo jetra in neravnovesje v jetrih se lahko pojavi tudi zaradi neuravnovesene pljucne energije.

Otecene spodnje veke so lahko vzrok izpostavljenosti, akumulaciji ali "napada" hladu ali vrocine. Ce so veke rdece, gre verjetno za presezek vrocine v telesu, po vsej verjetnosti v zelodcu, ni pa nujno. Otecenost vek lahko pomeni, med drugim, tudi sibko energijo vranice . To pa se ni vse, vzrokov za otecene veke je mnogo. Edini nacin, da bi nasla vzrok otecenosti vasih vek je natancen pregled in dolg pogovor.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl
---
"Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar gurman 23 Avg 2014 19:53

Pozdravljeni
Jas sem Robi imam 37 let in imam na levi nogi izredno povecano veno, posledice tega je hude bolecine v nogah in otrplost te noge.po zadnjem obisku zdeavnika mi je dejal da operacija ni mogoča, za zo vas sprasujem za kakšno drugo rešitev ali mnenje kako lajšati bolečine. Hvala l.p.

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar tkm 25 Avg 2014 11:03

Spoštovani,

z akupunkturo lahko v veliki meri ali popolnoma odpravimo bolečine in občutek otrplosti zaradi razširjenih ven. Sam videz vene se z akupunkturo verjetno ne bo spremenil, a bo pretočnost skozi noge boljša in s tem napredovanje bolezni veliko počasnejše.
Za razširjene vene na Kitajskem predpisujemo tudi zelišča, ki lahko bistveno izboljšajo tudi videz vene. Zelišča so dosegljiva tudi v številnih lekarnah v Avstriji.
Za določitev za vaš primer individualno primernih zelišč in števila ter pogostosti akupunktur, morava opraviti pregled, da določiva tip vašega neravnovesja oz. vzrok za vaše težave po tradicionalni kitajski medicini.

Lep pozdrav.
Yao Junhao, dr. kit. med.
TKM Ljubljana

***
Zdravniki tradicionalne kitajske medicine
http://www.kitajskamedicina.si/

MB 040 417 463
CE 040 720 189
LJ 040 837 853
KP 040 206 744

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh