Forum: ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

klimaktin

Odgovori Nova tema
Default avatar hanka 14 Okt 2003

Pozdravljeni,
stara sem 52 let, M je prenehala pred dvema letoma, do takrat je bila redna. Ker sem imela občasne navale vročine in pikanje po koži (predvsem proti jutru), sem začela jemati Klimaktin (zjutraj in zvečer po eno). Aktivno se ukvarjam še z aerobiko, kolesarim itd. Imam primerno telesno težo in se zdravo prehranjujem. Ali lahko še kaj naredim zase? Koliko časa lahko jemljem Klimaktin? Ali je hormonska terapija nujna zaradi osteoporoze, če nimam posebnih težav? Kaj mi svetujete? Pozdrav in hvala, Hanka

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Stanko Pušenjak 14 Okt 2003

Draga Hanka,

če želite vedeti, koliko in če ste sploh ogroženi z osteoporozo bi morali vedeti, kolikšno imate rezervo v kostni gostoti. To je mogoče izmeriti na različne načine, najmanj invazivno pa je merjenje z UZ metodo, ki je sicer manj natančna, vendar orientacijsko zadostuje. To preiskavo med drugim delajo tudi na ginekološki kliniki na "menopavzni kliniki". Glede na lastnosti tega zdravilskega pomagala ga lahko jemljete poljubno dolgo, vsekakor pa dokler imate klimakterične simptome.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh