ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Kako izgleda poseg odstranitve genitalnih bradavic?

Default avatar
Spoštovani gospod Pušenjak,

naročena sem za odstranitev genitalnih bradavic v bolnišnici. Ginekologinja je rekla, da mi bodo vse razložili v bolnišnici, v bolnišnici somi rekli, da mi to mora razložiti moja ginekologinja. Ali mi lahko prosim Vi poveste kako poteka poseg. Rekli so, da moram biti tešča. Ali lahko grem takoj domov in v službo ali naj raje vzamem kakšen dan dopusta? Ali poseg boli oz. ali so po posegu bolečine.

Vprašanje sem iskala v iskalniku, vendar nisem ničesar podobnega našla, če ste že kdaj odgovarjali na to vprašanje se vam iskreno opravičujem.

Ana
Default avatar
spoštovani,

genitalne bradavice se odstranjujejo na zelo različne načine, zato nne vem, kako bo to potekalo privas. najstarejši način je "ekshohleacija" ali spraskanje z ostro žličko, ki pa ni prav učinkovit, saj se bradavice običajno ponovijo. Boljši so termični načini uničevanja, kot je npr. LASER, elektrokoagulacija, zmrzovanje ipd. Razen za zmrzovanje se pri vseh uporablja ena od oblik anestezije, bodisi lokalna ali splošna, odvisno od obsežnosti operacije.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet