Forum: ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

Ambulantna histeroskopija

Odgovori Nova tema
Default avatar lplilypot 11 Maj 2011

Pozdravljeni!

Naslednji teden bom verjetno poklicana na ambulantno histeroskopijo v UKC Maribor zaradi subseroznega mioma , ki se boči v cavum premera 15mm. Ker imam izvenciklične krvavitve me je osebna ginekologinja napotila na to preiskavo in hkrati naj bi mi tudi odstranili miom. Vse lepo in prav, le to me skrbi, ker se poseg opravi brez splošne narkoze ali lokalne. Zakaj drugod za ta poseg dobiš narkozo v Mb pa ne? Sem bolj občutljiva, zato že sedaj s strahom čakam, kdaj me bodo poklicali. Sporočati jim moram prvi dan menstruacije, ker sem jo dobila v ponedeljek, pričakujem povabilo naslednji teden ali pa potem naslednji mesec. Zelo bom hvaležna, če mi kdo opiše svoje izkušnje... Hvala, Lidija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Stanko Pušenjak 12 Maj 2011

Spoštovani,

pri histeroskopiji boli pravzaprav le prehod skozi kanal materničnega vratu, pri ambulantni histeroskopiji pa se uporablja tankocevni histeroskop debeline do 5 mm, za kar, zlasti še pri ženski, ki je že rodila, ni potrebno širiti kanala, zato je poseg običajno neboleč, sicer kot vsaka ginekološka preiskava morebiti neprijetna, a vendarle ne potrebuje narkoze. Prednost takšne obravnave je, da greste lahko praktično takoj po posegu domov in celo šofirate lastno vozilo. Sicer pa, če žensko boli, lahko jasno pove, da ćeli protibolečinske ukrepe in tudi za to običajno ni potrebna narkoza ampak zadostuje eden od hitrorazgradljivih narkotikov, npr. Fentanyl ali kaj podobnega.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh