Forum: ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

špikanje v nožnici

Odgovori Nova tema
Default avatar lady88 30 Jun 2010

Pozdravljeni!

Sem v 23.tednu nosečnosti. Že kakšen teden dni čutim močan pritisk (brce) navzdol proti nožnici, kot bi dojenček že hotel na svet,pojavljajo se enkrat dnevno v enem sklopu brcev. Imam pa tudi kar močne špikajoče bolečine okoli in v nožnici. Ta dva znaka se ne pojavljata skupaj. Otrokove gibe čutim normalno in ni nobenih sprememb. Zanima me ali se mogoče odpiram in so to znaki predčasnega poroda, ali pa je to normalno?

Že dva dni pa čutim tudi trdo "bulo" pod levim rebrnim lokom, takrat imam zelo neprijeten občutek, ni pa boleč. Ta "bula" se ne premika dokler jaz ne menjam položaja, traja pa lahko kakšno minuto, dve. Ali je to mogoče pritisk nogic, ki ga tako čutim, ker je bil otročiček v 21. tednu obrnjen z glavo navzdol?

Najlepša hvala za odgovor!brigita.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Stanko Pušenjak 01 Jul 2010

Spoštovani,

pri 23 tednih sega vrh maternice nekje do popka, morda malenkost čez, zato ne vem, kaj bi bila bula pod levim rebrnim lokom. Tam blizu žličke je običajno želodec, še bolj levo od njega pa vranica, ki pa se ju v normalnih okoliščinah ne otipa. Kaj pomeni pritisk in zbadanje v nožnici pa težko rečem. Če vas skrbi, ni druge kot da se dogovorite z ginekologom za obisk in pregled.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh