Forum: ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

stresel me je električni pastir

Odgovori Nova tema
Default avatar uporabnica77 20 Apr 2010

Pozdravljeni, mene pa zanima ali dotik električnega pastirja ( na pašniku) kaj vpliva na plod? Sem v 33 tednu, sicer otroka čutim normalno, sem se pa že 2x po nesreči dotaknila pastirja z roko- kar strese!
hvala za odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Stanko Pušenjak 21 Apr 2010

spoštovani,

električni pastir ima sicer visoko napetost, hkrati pa ima omejen zelo nizek tok, zato pri sicer zdravih osebah ne more povzročiti težav, poleg tega ima visoka napetost še dodatno lastnost, da se zaradi medsebojnega odbijanja elektronov "rada" razporedi na površini telesa in ne gre neposredno skozi telo in tudi nosečnost ima še dodatno varnostno lastnost, da plod obdaja plodovnica, ki je polna elektrolitov in deluje kot nekakšna Faradejeva kletka ter ga varuje pred neposrednim prehodom elektrike. Skratka, plod bi bil ob udarcu visoke napetosti lahko v nevarnosti le, če bi skozi vaše telo tekel visok tok z relativno nizko napetostjo in mnogo manj pri več tisoč voltih z nekaj mikroamperi toka. Sicer pa se ne približujte električnemu pastirju, saj vidite, da vas magično privlači :-)

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh