ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

zanositev po sterilizaciji

Default avatar
Pozdravljeni,imam 45 let, sem sterilizirana že 15 let,imam 2 otroka,nikoli ni bilo težav z zanositvijo,zdaj pa imam novo pot v življenju in me zanima kakšne imam možnosti za ponovno zanositev.
Hvala za odgovor
Default avatar
Spoštovani,

pri 45 letih je možnost zanositi že pri idealnih pogojih precej manjša, če že pride do zanositve pa je verjetnost kromosomske napake pri plodu veliko in je tudi število spontanih splavov visoko. Tudi nosečnost kot takšna je pri vaših letih bolj tvegana zaradi morebitnih prikritih starostnih spremembah v vaših tkivih in ožilju, ki so zanesljivo slabša kot so bila pred 10 ali celo 20 leti. Po sterilizaciji bi morali za zanositev uporabiti postopek OBMP, ki je precej tvegan, po 42. letu pa vas žal ne bodo več vključili na socialne stroške. Vaša edina možnost bi bila torej samoplačniška, v primeru, da v razumnem času ne uspete, celo z donorskim jajčecem v tujini.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet