Med.Over.Net

ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Stanko Pušenjak

krvavitev iz nosa in glavoboli

Default avatar

MAAL

Spoštovani,
sem v 28+2/7 tednu nosečnosti in sem opazila, da imam že nekaj časa malo krvav robček, ko si obrišem nos. Ne vsakič. Danes jo je bilo malo več.. kri pomešana s sluzjo. Zadnji slab teden pa opažam tudi glavobole, ki ne trajajo cel dan. Imam nizek krvni tlak..povprečno 110/70 ali manj. Ginekologinja pa mi je predpisala tudi železove tablete Tardyferon, katere jemlem šele 4 dni. Sicer nevem zakaj tableti, če imam železo vrednost 119. Ali je možno, da je to vse zaradi nosečnosti. Počutje je drugače ok. Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,
zakaj železov pripravek sicer ne vem, utegne pa biti čisto preventivno, ker nosečnost c tretji tretjini porabi za cca. 400mg več železa kot ga je mogoče s hrano dobiti v sistem. Krvavitev iz nosne sluznice v nosečnosti ni tako zelo redka, zlasti če živite v stanovanju z radiatorskim ogrevanjem, ki zelo izsušuje bivalne prostore, to pa pogosto še dodatno oslabi odpornost nosne in dihalne sluznice.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------