Forum: ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

glivice?

Odgovori Nova tema
Default avatar Anastazija TS 09 Okt 2006

Pozdravljeni!
Rodila sem pred dvema tednoma in ker imam prvi ginekološki pregled šele dober mesec, se obračam na vas in sicer me zanima sledeče:
Ali je možno, da so me "napadle" glivice sedaj po porodu (od kod?? Kolikor vem, se glivice pojavijo zaradi spremenjenega ph v nožnici, oz. so zaradi le-tega zelo ugodne razmere za razmnoževanje glivic), ali pa jih imam mogoče že od nosečnosti (in ima zaradi tega tudi moj otroček vnete oči)? Simptomi so namreč točno taki, kot pri glivični okužbi (predvsem zoprno srbenje, izcedek je pa itak še od poroda, sedaj je samo še rjavkast in ga je malo), ki me je tudi doletela sredi nosečnosti. Zanima me, ali bo škodilo, če uporabim kremo Canesten, ali pa to takoj po porodu ni priporočljivo?
Hvala za odgovor!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Stanko Pušenjak 09 Okt 2006

Canesten lahko uporabite, zlasti kremo za zunanje spolovilo tudi v času dojenja, sicer pa glivice "ljubijo alkalno okolje", kar krvav izcedek več kot zagotavlja.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh