Forum: ABC ginekologije in porodništva

Vsa vprašanja v zvezi z ginekologijo in porodništvom.

Rjava menstruacija

Odgovori Nova tema
Default avatar Teja29 19 Mar 2006

Pozdravljeni.
Imam vprašanje glede menstruacije, ki je zadnje 2 ciklusa malo nenavadna.
Prejšnja se je začela s šibkim rjavim izcedkom 1. dan, 2. dan normalna rdeča krvavitev, 3.,.4,.5. dan spet rjav izcedek.
Naslednja menstruacija se je spet začela z rjavim izcedkom, nato je 2. dan dopoldan sledila rdeča krvavitev, popoldan pa že rdeče-rjava krvavitev in do konca menstruacije spet bolj rjava krvavitev. Izcedek nima smrdljivega vonja.

Zadnje tri mesece imam tudi rahle bolečine v spodnjem levem delu trebuha. Zaradi tega sem obiskala tudi ginekologa, ki mi je napravil UZ in ugotovil, da je vse uredu. Izvidi krvi so tudi uredu.

Zanima me vaše mnenje zakaj je menstruacija po novem bolj rjava kot rdeča in če je lahko to kaj nevarnega.

Naj povem tudi to, da sem imela pred 7 meseci prekinitev nosečnosti v 20. tednu zaradi kromos. napake. M so od tedaj vedno redne (na 27, 28 dni).

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

t.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Stanko Pušenjak 19 Mar 2006

Če niste noseči, potem lahko tudi glede na ugotovitve vašega ginekologa zapišem le: se zgodi! Nič nevarnega. Če pšričakujete, dabote imeli vse življenje nespremenjen ciklus s točno določenim redom ter nenadoma nič več in boste v meni, potem računate na izjemno redko naključje. Večina žensk slej ko prej doživi vsaj malo nereda ali neobičajo pojavljanje krvavitve. Običajno je vzrok neusklajenost hormonskih sistemov, ki sodelujejo v reproduktivnem ciklu.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh