Politični čvek

Mercator reklamira Dukat

Default avatar
Pa še neko nagradno akcijo naj bi imeli. To je hrvaško podjetje, kakor tudi Kandit s čokoladami, Gavrilovič s klobasami in paštetami (ostanki pa sobotnem čiščenju, pa...šteta bi bilo to baciti), Podravka,..................................
Saj malo pomaga, da tule jamramo in kritiziramo, ampak....ali lahko naredimo kaj resnično konkretnega? Jaz bom samo bojkotirala hrvaške izdelke, čeprav tisti delavci tam niso kaj dosti krivi. Pa vseeno...
Pepermint
Default avatar
Kupujemo kar nam gre v r.. ter da je cenovno ugodno, ne glede na to če je hrvaško(vegeta , .......).Brez nas za nekaj "konkretnega", dnevno politična trenja.Pravijo, da morata biti dva za kregat!?.
Default avatar
pepermint,

ti kar bojkotiraj hrvaške izdelke, kar se mene tiče, lahko tudi avstrijske (zaradi tistih dvojezičnih tabel), pa italijanske (saj veš, plinski terminal), pa izraelske (Libanon), pa ameriške (če nič drugega, zaradi Buša), pa srbske (Milošević), pa nemške (se spomniš, kaj so nam delali v predzadnji vojni)...

Konec koncev tudi štajerskih ne bi kupoval (saj imajo vedno nekaj proti nam ljubljančanom), primorskih pa tudi ne (kako nam zaračunavajo tisto parkiranje v Piranu, da jih ni sram!).

Če pa malo boljše pomislim, v Mercatorju ne bom kupoval, saj se ve, da tam neupravičeno bogatijo, pri Tušu izkoriščajoj uboge trgovke, v Šparu je itak avstrijski kapital (njih pa tako ali tako že bojkotiramo). Unga našga soseda, ki ima en malo trgovinco, pa živga videt ne morem, ker njegov pes mp našem dvorišču kupčke spušča.

Sem se odločil, da bom protestno bojkotiral vse zgora naštete (in ostale), pa bomo videli, komu bodo lahko zdaj prodajali. Še na kolenih me bodo prosili, da kaj kupim.
Default avatar
Jaz že več let ne kupujem krotarskih stvari. Vedno pogledam, kdo je proizvajalec. Kupujem kar je narejeno v Sloveniji, in me prav mal sekira, če se kdo ob to spotika.
Default avatar
spar je nizozemski in ne avstrijski, več na:
Default avatar
Pepermint - ali še kupuješ pepermint bombone ? Poglej deklaracijo - preveri poreklo.

Gorenjka čokolada je bistveno bolj nacionalno sprejemljiva, ampak surovine - te so pa problematične. Še najbolje bo da prešoltaš na suhe krhlje.
Default avatar
Meni je važen okus in cena, medtem ko me država proizvajalka nič ne zanima.
Default avatar
Saj je res hudo, posebej pri Domačica keksih, šmrk, šmrk. Majhno zadoščenje zame je pa le! Tudi Haribo bonbonov ne vzamem, želatina je iz kož, kosti, vezivnega tkiva kadavrov. Plus barvila, arome. Iz principa, smo rekli včasih. Pepermint je nostalgičen spomin na mlajša leta.
Pepermint