Politični čvek

Kaj bo pa s Škofljico?

Default avatar
Primož,
sem te že nekaj tem nižje spraševala, pa kaže, da si spregledal in kopiram:


Primož,

kot staroselca te sprašujem, ali sploh obstaja kakšna pametna alternativa Jurkoviču?
Morda je za Škofljico res kul, za okoličane mu pa res dol binglja in me je živa groza, kako bo v naprej, če ostane on? Človek je v pravi stranki in fura železnice, pa ne zna izkoristit niti tega, da bi pripeljal malo boljšo povezavo "mestne" železnice in da ne bi tovorni vlaki vozili sredi noči (lkakšna sila, mater, da mora ravno pred 4 zjutraj peljat TOVORNI vlak? Ali da bi malo pospešil gradnjo obvoznice, da bi se zagrebel za že načrtovane šole in vrtce ....neeeeee... ko ga poslušaš, to je sama megla, kar groza me je!

A ga ti osebno podpiraš? Kdo bi pa bil boljši (pravzaprav, kdo ne bi , hi, hi), se že govori o kakšnih imenih, poznaš koga?

ena nova
Default avatar
Veš kako je to pri meni, jaz ne smem biti na nobeni strani. Jurkoviča poznam osebno in sem prepričan, da je človek izjemno brihten, inteligenten, sposoben. Če je čas, da bi ga zamenjali ne vem. Kdo bi bil sploh alternativa. SDS ima sedaj svojega kandidata Boštjana Riglerja, mislim, da je predsednik uprave Interevrope.

Mlad fant ravno tako sposoben, brihten in priden. Za razliko od Jurkoviča, bi bil župan 100% to pomeni, da bi pustil službo in se posvetil občini.

Ima otroka starega ene 4 leta, ki bo moral v šolo, ženo, ogromno prijateljev, ki imamo ravno tako otroke in nekako skupaj živimo v tem okolišu. Več ali manj, bi imel tudi on enake probleme kot mi in tudi bolj tako gleda na njih kot tudi mi. Nova genaracija, novi pogledi. Morda bo ravno zaradi tega bolj primeren kandidat, saj se ukvarja z istimi problemi, kot večina staroselcev in priseljencev, saj se je v tem obdobju generacija ljudi malo zamenjala. Mi smo ravno v letih, ko je čas, da smo se že kaj naučili od starejših in da vajeti primemo v svoje roke.

Tudi jaz sem šel v svet staršev samo z enim razlogom, imam dva šolo obvezna otroka in je prav, da kaj tudi prispevam k temu, da bodo imeli moji in s tem otroci vseh kakšno korist od bivanja na Škofljici. Če delam prav, ne morem vedeti, vendar delam v tej smeri, da bo kaj bolje. Žal vse preveč mladih, čaka da stari odmrejo in da jim bo položaj sam v roke padel. Škofljica je ena najbolj rastočih občin v Sloveniji, ogromno mladih priseljenih družin, pa še več jih bo. Beje bomo samo v naslednjih 4 letih imeli 600 stanovanj več. Drugo leto naj bi bil že izmenski pouk, ali pa bodo otroke z avtobusi vozili v LJubljanske šole, ki so prazne, no s tem se pa ravno ne strinjam.

Seveda pa ima Jurkovič neprimerno več izkušenj v politiki in v politiki je še nekaj važno, da imaš ogromno vez. Je pa Jurkovič mogoče malo premalo v pravi stranki pa tudi sedaj, ga SDS ne podpira kot prejšnja leta, seveda je razlog, ker imajo svojega kandidata. Zato menim, da je morda res čas za spremembo, je mlad, sposoben, zaenkrat še zelo pošten, direktor velike organizacije, kar pa s seboj prinese tudi dobre zveze, podpira ga največja stranka, ki je ravno tako pomembna za dobro vodenje. Ker najboljši direktor je tisti, ki ima okoli sebe dobre svetovalce.

Mogoče bi bil Boštjan Rigler res najbolj primeren za župana, če bo to delal 24 ur dnevno, je del slkupnosti in mora z nje nekaj narediti. Če pa bi bil jaz, bi si želel Jurkoviča za svetovalca. Tako zaradi vez kot zaradi izkušenosti. To bi bil pravi recept. No morda bom Jožetu to tudi predlagal. Navsezadnje od dela na SŽ, županuje in še predava na faxu. Malo veliko aktivnosti za 3 tako pomembne funkcije.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net