Politični čvek

Vlada danes o povračilu potnih stroškov

Default avatar
Je odgovarjal. Je plačal kazen. Je ostal brez službe. Je moral vrniti vse neupravičeno izplačane potne stroške z zamudnimi obrestmi vred.
Default avatar
Jaz sem tudi zato, da se potni stroški ukinejo, naj se zvišajo plače, prevoz pa naj si organizira vsak sam.
Potem se bodo ljudje začeli tudi malce bolj racionalno obnašati.
Kaj pa primer, ko se npr. štirje vsak dan vozijo 100 km v eno smer. Vsak teden vozi eden, stroške za prevoz pa veselo vlečejo vsi štirje za cel mesec.
Zaradi stroškov prevoza so tudi delavci iz oddaljenih krajev v podrejenem položaju, ko se potegujejo za novo službo. Če jih že vzamejo, jim potem izplačajo nižjo plačo, kot kolegom, ki delajo v kraju bivanja. In, ko pride do bolniške in osnove za penzijo, so seveda na slabšem. To seveda velja za gospodarstvo, ne za javno upravo.
Ker vsak pameten gospodar oz. direktor točno ve, kakšnega delavca potrebuje in koliko mu je za njegovo delo pripravljen plačat. In če mu mora plačat še gromozanske potne stroške, mu pač da manjšo plačo.
Default avatar
Primož, ali lahko sporočiš na kakšen način bo vlada preverjala goljufe pri prevozih ? to me res zanima, ker bo najbrž zelo na meji kratenja zasebnosti...

jaz šmunglam, priznam
sami so krivi, dali bi plačo kot je blo zmenjen, ne pa da se ti v ksiht smejijo... vse se vrača vse se plača !
Default avatar
Tudi jaz sem za to, da se ukinejo nadomestila za prevoz, ampak pod pogojem, da se uvedejo enotne cene za nepremičnine po celi Sloveniji :)))

Ker če bo res ukinjeno nadomestilo, se okoličanom ne bo več splačalo voziti se delat v mesta.....torej se bodo tja poskušali preseliti, ker enako plačane službe izven mest ziher ne bodo dobili.....

Že tako astronomske cene nepremičnin (recimo v LJ) bodo še bolj poskočile!

Nastajajoče mlade družine, študente in dijake, ki se valijo po mestu, bomo tako vsaj uspešno in dokončno nagnali nazaj na podeželje in ustvarili novo čisto raso: meščane-staroselce.... ;))

Aja, ko bodo na račun ukinjenih potnih stroškov POVEČALI PLAČE, se bo nebo odprlo in na zemljo bo stopil novi mesija.....

Povečanje plač? ha,ha,ha,ha,.....
Default avatar
Mislim, da o ukinitvi prevoznih stroškov govorijo le tisti, ki imajo službo za vogalom.

Dve leti sem za vožnjo z avtom porabila 4 ure (2 tja in dve nazaj) + 8 urni delavnik, za prevoz sem dobila tudi do 50.000 tisočakov.

Sedaj imam službo za vogalom in nimam dodatka na prevoz.


Ne zamenjam za prejšnjo varianto. Toliko v razmislek o tistih, ki govorijo o izkoriščanju. Najprej naj se sami probajo podati vsak dan na tako dolgo pot, potem naj pa govorijo o "pavšalnem povišanju neto ali bruto plač". Od pavšala bi tako ali tako vlekli največ po večini tisti, ki si lahko plačajo stanovnja v Ljubljani in imajo srečo, da delajo v LJubljani.

Mislim, da dodatek za prevoz ni nič slabega.
Default avatar
Najemi stanovanje v Ljubljani, tiste štiri ure, ki jih porabiš za vožnjo pa nameni dodatnemu delu in zaslužku.
Default avatar
Najprej naj decentralizirajo državo, potem pa ukinjajo povračilo stroškov prevoza. Takoj vse državne inštitucije ven iz Ljubljane, pa ugodnosti za podjetja samo v nerazvitih regijah ipd.