Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Kdo je dolžan plačevati stroške upravlanja

Default avatar

Najemodajalka

Če komu kaj ne gre v glavo - obstaja čisto zakonita varianta: Upravitelj bloka razdeli stroške in pošlje ločene položnice lastniku in najemniku - vsakemu za tisti delež stroškov kateri je vsak dolžan PO ZAKONU tudi plačati. Seveda je to možno če je stanovanje zakonito in legalno oddano v najem, ne pa na črno.
Po komentarjih sodeč in glede na to da vam lastnik pošilja kopije položnic ste očitno v najemu na črno in zdaj bi še najemodajalca olupili do kože. Fuj in fej...
Default avatar

Popravila-na-domu

Najemnica Mojca je napisal/a:
Pozdravljeni.
Tudi jaz imam vprašanje glede postavk na računu upravnika.
Drobni potrošni material je relativno majhen strošek. Kaj pa v primeru, ko je ta strošek višji npr. 20€ za led svetila.
A gre v tem primeru za investicijo in je potem to strošek lastnika?
Lp
Če gre za led svetila kot potrošni material (žarnice) je to strošek uporabnika stanovanja za katerega ni nujno, da je lastnik (najemnik). Če gre za led svetila kot samostojno svetilo ( na primer plafoniera z led osvetlitvijo) pa je to strošek lastnika. Razen če ni z najemno pogodbo določeno drugače.

Moderatorji

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec
Aleš Goršak
cron