Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

izpit za nepremičninskega posrednika - ga je kdo naredil?

Default avatar

nepremičninska posrednica

Jaz sem padla in sem že čisto obupana. Ful mi je težko, ogromno je enih tem se za naučit. Ga je kdo naredil??
Default avatar

Nenah

prosim, da navedeš literaturo, ker bi se ga tudi sama rada lotila
Default avatar

*Lonika

Moja sodelavka, celo v prvo. Menda je ogromno literature in je težek izpit. Veliko sreče!
Default avatar

Mejci

Jaz sem ga naredila prvič, decembra lani. Ne obupaj. Res je svinjsko težek. Kolikokrat si ga pa že delala? Pa raje si vzemi več časa za naučit, nič ne hiti. Jaz sem najprej hotela it delat septembra, pa sem potem prestavila na oktober, potem sem pa rekla, da decembra pa res moram it pa konc. In sem poskusila stisnit čim bolj, pa mi je uspelo. Predvsem pa: ne ustraši se!!!!! Mene so vsi tolk strašil, da sem šla čist prestrašena tja. Po pisnem delu sem mislila, da se mi bo zmešal. Sem imela neke prejšnje teste in pričakuješ nek nivo, potem pa dobim vsaj 10x težja vprašanja. Me je skoraj pobralo. Časa ful malo, na predavanja sploh nisem hodila. Se mi zdi to celo bolje, ker na tem roku so padli v glavnem tisti, ki so hodili na predavanja. Zakaj, ne vem.

Potem sem pa dobila še imena komisije in me je še sploh skoraj pobralo. Sem razmišljala, da bi se odjavila, potem sem pa sama sebi rekla, ne, učila si se, ne se jim pustit. Res! Glavo gor, ne obupat, da se narest, čim več logično razmišljaj, piflarije je na koncu itak čist malo. Stvar moraš bolj razumeti, ni dovolj, če znaš vseh 500 strani literature na pamet pa še vseh 30 zakonov zraven.

Oglasi se še, pa ti še kaj napišem.
Default avatar

jersa

Mejci, a maš kak email?
Si ena redkih ki zna vzpodbudno kaj povedat glede tega izpita? Rada bi te še kaj vprašala.
Default avatar

*metka

Uf, moj mož se uči že od novembra, je čist obupan nad količino gradiva, pa je hodil na predavanja. ;-(
Default avatar

Pametna

Pozdravljeni.

Če kdo potrebuje skripto za nepremičninskega posrednika naj tule prosim napiše. Je od gea college-a prodam za 60 eur, drugače stane 120.

LP
Default avatar

urshika5

Je ta debata še aktualna? Zopet so razpisani roki za nepremičninske posrednike. Ima mogoče kdo kakšna vprašanja iz lanskoletnih izpitov? Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga s kakšnimi vprašanji. Sicer sem malce hodila na predavanja pa se kmalu odločila, da se bom raje sama doma učila...
Default avatar

Luta

Urshika5 poglej svoj mail.
Default avatar

Bumbar

Mene pa zanima kakšna je komisija? Dobila sem imena tistih, ki bojo v komisiji, baje jih je nekaj ful vredi nekaj pa groznih jaz pa nikjer ne morem ugoroviti kere so kateri?

LP
Default avatar

jork

A niste nikoli na faks hodili al kaj ?
Default avatar

kozlovski

Jaz bi tudi prosil za kakšna vprašanja iz lanskoletnih izpitov.

hvala in lp
Default avatar

posrednica

Kombinacija skript Gea College in CPU ter ure in ure učenja. Na Gei dobite okrog 500 vprašanj in če se poglobite ter zadeve tudi razumete, boste izpit naredili in znanje tudi vnaprej koristno uporabili. Vprašanja si razdelite po poglavjih, da dobite občutek, kaj je pri določenem poglavju pomembno, saj boste ugotovili, da se nekatera vprašanja stalno ponavljajo. Se splača na začetku narediti malo reda.

Poudarjam: znanje, ki ga zahtevajo na izpitu, POTREBUJETE pri delu z nepremičninami!

Učite se in obenem vsako prosto uro izkoristite za branje pravnih nasvetov na straneh slonep in podobno. Čeprav so nekateri odgovori starejšega datuma in malo skregani z novimi zakoni, vseeno spremljajte te rubrike. Dobili boste občutek, kaj od vas pričakujejo na izpitu.

Ta izpit pomeni razumeti + dobro poznati vse omenjene zakone ter predpise + poznati zadnje novosti v zakonodaji + spremljati tekočo problematiko nepremičninskega trga + VELIKO učenja...... Ampak res VELIKO!

Naredila sem prvič. Imela sem zelo dober pisni rezultat, zato so bila vprašanja na ustnem bolj pogovor s kolegi.
Default avatar

tudi jazzz

Jaz imam zelo podobno izkušnjo kot "posrednica" pred mano.

Sedaj je tega že dve leti sicer, kar sem naredila izpit, pa imam občutek, da sem veliko snovi (ki niso tako ozko vezane na neprmičnine) že pozabila.

Sicer pa ja, GEA + veliko učenja in sigurno narediš.
Default avatar

zekir

vas je agentov kot gob po dežju! vsi ste čakali da vam starši ali stari starši pomrejo da si boste drgnli roke s podedovanimi stanovanji in potem jih malim, ničvrednim kmetom oddajate po astronomski ceni da si lahko vaše bele polizane riti sončite in namakate (beri kiselite) v morju na hrvaškem, ki jo čez celo zimo in deloma tudi spomlad pljuvate in preklinjate vsepovprek!
banda preklet**!
Default avatar

Medeja

zivjo,

zaninam se za literaturo za nepremicninskega posrednika - jo se imas?

hvala za odgovor
Default avatar

zanimivo

zekir je napisal/a:
kot da te ni oz. kot da nisi ničesar napisal. hehe
Default avatar

geo-nep

Živjo!

Tudi jaz bi kupila skripto za nepremičninskega posrednika oz. naj mi kdo pove kaj točno je treba predelati (zakone, ki so objavljeni na MOP)?

Kontakt: [email protected]

Lp in hvala!

Moderatorji

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec
Aleš Goršak