Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Kaj naj storim z podedovano nepremičnino?

Default avatar

HouseMouse

Podedoval sem nepremičnino, ki ima skupno dvorišče z hišo v kateri živim. Ta nepremičnina je v bistvu nadomestna gradnja, neke kleti, katero so pred 40 leti podrli in zgradili nadomestno gradnjo, katera je služila za garažo, delavnico,shrambo vrtnarskega orodja. Ampak da ne bo pomote, tukaj ne gre za lopo ali kaj takšnega, ampak čisto pravo malo hiško, na zunaj izgleda kot hiška, sicer manjše velikosti, ker je bilo pri gradnji potrebno upoštevati mere, lego,...prejšnje nepremičnine. Ta hiška ima notri elektriko, vodo, novo strešno kritino, balkon, okna, vrata,....je pa malo nerodna razporeditev prostorov. Notri so trije prostori, eden prostor je garaža nekje v velikosti 8x5m, potem je zraven še en prostor, 2x5 m in v drugem nadstropju velika soba, ki ima parket, z lesom obito streho (ladijski pod ali kako se reče), dva lestenca s po 3 žarnicami, strešno okno, in pa balkon, ki sicer še nima balkonske ograje. Dostop to tega zgornjega prostora je po precej strmih stopnicah in tudi vrata v ta prostor so precej majhna, da se je potrebno precej skloniti v vstopu v prostor. Drugače je tudi sama višina stropov dokaj nizka. Tisti prostor v katerem je garaža je višina tam okrog 2,2m, tisti ozki prostor 2x5 m tam je višina okrog 4-5 m in potem tisti zgornji prostor tam je višina od 1,8-2,2m (tako nekako), ker tam ko se streha spušča je višina okrog 1,8m, gre pa za dvo kapno streho.
V hiši ni gretja, ker kot pravim tukaj ne gre za bivalno hišo ampak kot delavnico-garažo z sobo v drugem nadstropju.
Sama lega nepremičnine je pa na precej dobri lokaciji, na eni strani glavna cesta, pločnik, na drugi pa dokaj veliko dvorišče.
Kar mene sedaj najbolj zanima je, kako naj jaz to nepremičnino najbolje izkoristim, da mi bo prinesla kaj denarja?
Ali jo naj preuredim v bivalno enoto in jo oddajam?
Ali jo naj uredim v poslovni prostor?
Oziroma, a je kje kakšen arhitekt, oblikovalec, dizajner,...ki bi mi dal brezplačni nasvet - kako najbolje opremiti to nepremičnino, lahko mu pošljem fotografije na email.
Obstaja tudi možnost, da bi si nepremičnino uredil sam po svojem okusu, v npr prostor za druženje, klubsko sobico, igralni salon (bilijard, fliper, mini bar,...) ali pa sauna, jacuzzi,....vendar me najbolj zanima, kako narediti prehod iz garaže v zgornjo sobo? Ker v tem primeru, bi tiste ozke stopnice odstranil in bi bilo potrebno narediti odprtino v stropu in se poslužiti kakšnih okroglih stopnic ali kaj takšnega,...zato pa bi potreboval nasvet strokovnjaka.