Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Prekinitev zavarovanja nepremičnine po enem letu. Pogodba sklenjena za 10 let

Default avatar

urmi

Pozdravljeni,

prejšnje leto sem sklenil zavarovanje za nepremičnino za čas trajanja 10 let. Sklenil sem jo pri banki kjer sem vzel kredit, kjer so mi jasno dali vedeti da za dane pogoje kredita želijo imeti sklenjeno njihovo zavarovanje nepremičnine. Premija za letno zavarovanje znaša 280eur. Za 75m2. Druge zavarovalnice so mi ponujale od 110Eur pa največ do 170eur. Torej so me malo nasankali, oz. sem se moral pustiti, drugače bi dobil druge pogoje za kredit. Recimo... V glavnem. Letos bom pogodbo prekinil. Obstajajo tri možnosti kako preklicati pogodbo sklenjeno za npr 10let.

1. Po treh letih je možnost odpoved z 6 mesečnim odpovednim rokom.
2. prej kot v treh letih podati pisno izjavo za preklicitev pogodbe, kjer ti naložijo "kazen" za tri leta ter 6 mesečnim odpovednim rokom. V mojem primeru je to (2x280eur + 6mesečni odpovedni rok 140Eur, kar je skupaj točno 700eur.)
3. prenehati plačevati zavarovanje. Po treh opominih (mesecih) prejmeš položnico za tri mesece zavarovanja ki jih nisi plačal, ter ugodnost ki si jo, če si jo prejel pri podpisu pogodbe.

sedaj me pa zanima. Ali je tretja opcija res izvedljiva in me ne bodo vlekli po kakšnih izterjavah in kaj podobnega? ima kdo kakšne izkušnje s takšno zadevo?

lp m