Forum.Over.Net

Nepremičnine

Lastnik nepremičnine ni normalen!!

Default avatar

WhiteSwan

Pozdravljeni.

Rabila bi vaše mnenje. Z fantom sva lansko leto v začetku novembra vzela v najem starejšo hišo. Na začetku je izgledalo vse super, nato pa so se začele pojavljati napake. Zidovi so postajali vse bolj mokri, začela se je pojavljati grozna plesen in kljub temu da sva poskušala odpraviti, delala prepih v hiši, celo zimo kurila kot nora ni nič pomagalo. Večkrat sva to lastniku tudi povedala, vendar pa je zatrjeval, da sva sama kriva. Sanirala sva to z varikino in premazi proti plesni. To je bilo grozno pozimi je iz ploščic v kopalnici tekla voda vse je bilo grozno in nagravžno. Od takrat imam tudi težave z dihanjem, saj mislim, da je plesen naredila svoje. Zaradi nevzdržnih razmer sva v začetku aprila začela iskati novo stanovanje vendar neuspešno. V juliju sva končno našla nekaj zase, zato sva mu takoj v začetku julija sporočila, da se izseliva do konca avgusta. 15 avgusta sva lastnico in lastnika povabila na ogled kjer sta si ogledala celo hišo. Fant ju je vprašal kako je z beljenjem in oba dva sta zatrjevala, da si nista mislila, da bo hiša v takem stanju. Nisva bila dolgo časa v hiši in tudi stene niso bile videti umazane in uničene. Na koncu ogleda nama je lastnik rekel, da ne potrebujeva beliti, saj stene niso umazane. Vse lepo in prav hišo smo počistili in pospravili in oddali ključe nazaj. Danes dobi moj fant sporočilo, da sva jim dolžna za beljenje 200 evrov in naj prineseva denar takoj. Jaz sem šokirana. Pri pregledu nama je zatrjeval, da ni potrebno pobeliti. Nebi mi bilo problema pobeliti kupila bi barvo za 20 evrov in pobelila celo hišo, sedaj si je pa izmislil da je potrebno dati 200 evrov. Sedaj me zanima kaj lahko storim? Ali lahko izterja 200 evrov od naju glede ba to, da nama je na ogledu pred 20 dnevi zatrjeval, da nama ni potrebno beliti? Ali naju lahko zaradi tega toži? Lepo bi prosila za odgovor nekoga, ki se spozna na to.

Lep pozdrav Swan
Default avatar

dodatne info

Kaj pa ste napisali v primopredajnem zapisniku s katerim ste zaključili pogodbo?
Default avatar

WhiteSwan

Nismo zakljucili z nobeno pogodbo vedno smo se vse dogovarjali sproti tudi ustno sva 2 meseca prej povedala da se seliva...
Default avatar

vroča juha

WhiteSwan je napisal/a:
cccc.....kar ste si skuhali, še pojejte.
Default avatar

urmi

1. 20 eur bi vidva dala za barvo ravno za 1 sobo.
2. če želi 200 eur je to neka njegova ocena ki kaže na to da želi samo izsiljevati in dati v žep še 200 eur.

če nikjer ni nič zapisano in če imata čisto vest da resnično nista kriva za stanje v hiši bi jaz mirne volje pozabil na poslano sporočilo. V kolikor je bilo vse speljano po pravilih se držite napisanih pravil. Naj bo to šola za vas in zanj.

lep pozdrav, m