Forum.Over.Net

Nepremičnine

Služnostna pravica za dovoz na svojo cesto.

Default avatar

VincentVega

Lep pozdrav.

Kupujem stanovanjsko hišo, hkrati pa je zraven všteta tudi parcela, ki je cesta. Gre za hišo, ki je četrta v vrsti, v ZK so vse služnosti do prvih treh sosedov vpisane, me pa sedaj banka sekira oziroma opozarja, da ni urejene služnosti s cesto, na katero se moja (bodoča) priključi. Nekaj sem bral o priposestvovanju, hiša je bila zgrajena leta okrog 1980, sedanji lastniki jo po 10 letih prodajajo.

Zanima me, ali moram sedaj pridobiti služnost za sosednje parcele (3 parcele, ki so ceste), bognedaj še celo do občinske ceste? Ali morajo tudi obstoječi lastniki (prvi trije sosedje, ki se vozijo po lastniški cesti) pridobiti služnost še za ostale tri ceste? Dostop do hiše oziroma lastniške ceste namreč poteka po treh parcelah/cestah (cesta v enem kosu, da se razume)

Malo čudno napisano, ampak verjamem, da boste razumeli.

Hvala za nasvete.
Default avatar

dostop

Ni najbolj jasno napisano, ampak parcele/ceste po katerih boš hodil/vozil morajo biti ali občinske ali tvoje ali pa moreš imeti služnost na njih.
Default avatar

VincentVega

Torej, če jaz od svoje lastniške ceste dostopam skozi 10 ostalih parcel predno pridem do občinske ceste (in obratno), moram urediti služnost za vseh teh 10 parcel?
Default avatar

dostop

VincentVega je napisal/a:
Seveda, brez dovoljenja ne morete po tuji zemlji hoditi.