Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

bratov delež v hiši

Default avatar

andreja99

Spoštovani

Živimo v hiši, katere lastnika sva midva z možem (skupaj ¾) in moj brat (1/4). Hišo smo dali oceniti nekje leta 2008. Brat živi drugje in v našo hišo nič ne vlaga. Z možem bi rada opravila kar precej vzdrževalnih del (fasada, drenaža, odtoke itd), s čimer bova seveda imela velik finančni zalogaj. Od brata nima smisla karkoli zahtevati. Ne vem, če bom vprašanje postavila smiselno. Zanima me, ali je možno npr. sedaj (pred investiranjem v hišo) dali hišo ponovno oceniti in nato nekje uradno zapisati, kakšna je bila vrednost najine investicije ter, da bratov delež pri morebitni prodaji hiše oz. nasploh ne bi bil zaradi najinega vloženega denarja-investicije večji. Torej, da se nekje zapiše, da ta vrednost investicije ne spada v njegovo ¼.
Na kakšen pravni način se lahko torej to uredi?
najlepša vam hvala za odgovor,
Andreja
Default avatar

Metamed

Andreja živjo, glede na to, da v večini primerov ta vzdrževalna dela predstavljajo visok strošek, predlagam, da brata izplačata in postaneta 100% lastnik vidva z možem in ob morebitni prodaji je zaslužek vajin. V kolikor tega ne spremenita in bi bila jaz vaš brat bi ob predaji zahtevala 1/4 ne glede na cenitve, ki jih opravite.