Forum.Over.Net

Nepremičnine

Prodaja nepremičnine

Default avatar

šime

Prodati želim nepremičino in me zanimajo vaše izkušnje, predvsem, komu od nepremečninskih agentov zaupati. Vseh je sama hvala, kaj in kako so uspešni? Je pametno imeti 2 agenciji, je bolje prodajati sam? Hvala za odgovore
Default avatar

bodoča kupovalka

Če vprašaš mene ... mi bomo počasi prodali družinsko stanovanje in verjetno kupili nekaj za otroke. Vsekakor pa se bo družinsko stanovanje prodajalo. Malo že gledam oglase in absolutno dam prednost zasebnim oglasom. 90 procentov agencij in agentov je samo sladek jezik, efekt je pa bolj švoh. Njihovi oglasi so poleg tega nepopolni, zavajajoči ali celo z lažnimi/napačnimi podatki. Tudi pravno stanje mora kupec kljub vsemu preverit sam, če hoče biti ziher, da je vse OK.

Sam daj oglas, itak te bodo potem klicale tudi agencije, ne podpisuj ekskluzive z nobeno. Pripravi čim boljši oglas s čim več podrobnostmi, letnicami obnove in investicij, čim lepšimi fotkami (vsaj stojalo s perilom lahko postavite nekam proč ...) in po možnosti s tlorisom. Pa z eno realno ceno, ne je napihnit za 20 ali 30 procentov, češ, saj vsi glihajo.
Default avatar

že videno

Vse svoje nepremičnine sem kupil in prodal sam. Za pomoč sem se ob speljavi posla obrnil na odvetnika, plačal pa sem ca 20% kar bi dal za (slabšo?) storitev agenciji.
Default avatar

šime

Hvala za odgovore, dobil sem take kot sem si želel in nekako tudi pričakoval. Še to me zanima, koliko imaš sploh še maneverskega prostora, če trije solastniki podpišejo Pogodbo o posredovanju pri prodaji z nepremičninsko agencijo in se potem 2 strinjata s prodajo, eden pa ne.
Default avatar

že videno

Očitno me ne boste poslušali ter boste prodajali preko agencije.

Glede na to, da pričakujete težave pri prodaji, predlagam da sklenete solastniki dogovor o minimalnih pogojih za prodajo ter zadevo overite pri notarju.
Default avatar

šime

Ste mi bili v veliko pomoč, problem je v tem, da nihče ne želi prevzeti vlogo prodajalca......Hvala tudi za zadnji nasvet!