Nepremičnine

Nakup stanovanja ali ureditev vikenda

Default avatar
Torej sem pred dilemo.
V bližnji prihodnosti bo potrebno reševati stanovanjski problem. Prvič se odločam za nakup in s tem se pojavi tisoč in eno vprašanje; predvsem pa dvomi v odločitve.... Iščem rešitev za naslednjih 5-10 let. Nekaj bo lastnih sredstev, nekaj pa bo posojila.
Ogledujem si manjša stanovanja (40-50 m2) na dolenjskem. Trenutno imam ogledano mansardno stanovanje v Trebnjem v starejšem obnovljenem bloku. Imam pa tudi možnost bivalnega vikenda v okolici Trebnjega. Zadeva je v 3 gradbeni fazi; potrebna bi bila legalizacija in dokončanje. Vikend je v delni moji lasti, torej odpade vložek v nakup, so pa stroški s papirologijo in dokončanjem objekta. Prav tako je zadeva malo odaljena od avtoceste(do Ljubljane 45min), do najbližje trgovine pa 10 minut. Stanovanje je v Trebnjem, torej vse na dosegu roke, do Ljubljane pa je okoli 30 minut.

Kakšno je vaše mnenje? kako je z zivljenjem v mansardi?

hvala in lp!
Default avatar
Bivalni vikend pomeni, da ima hišno številko in je dovoljeno stalno bivanje?

Če je tako in si zih, da bo legalizacija šla skozi, potem se moraš samo še vprašati, koliko časa in denarja si pripravljen vložiti v logistiko. In pa, ali bi se navadil takšnega "neudobja", če si zdaj npr. vedno imel vse v neposredni bližini. Pa kako je pozimi s cesto do tega vikenda ...

Življenje v mansardi je fajn, ker ti nihče ne skače po glavi, edino poletja znajo biti vroča.