Forum.Over.Net

Nepremičnine

Odgovarjajo: Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec

Svetovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Pomoč pri pravnih in ostalih področjih povezanih z nakupom ali prodajo nepremičnin. Svetovanje pri pripravi finančne konstrukcije za nakup.

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec

Aleš Goršak

Je nepremičninski strokovnjak z licenco MOP in se s prodajo nepremičnin profesionalno ukvarja že od leta 2003. Zaposlen je v podjetju Tanal nepremičnine (Tanal d.o.o.). Odgovarja na vprašanja povezana s prodajo in nakupom nepremičnin.

Stanovanjski kredit

Default avatar

zschlar

Kupujem stanovanje v vrednosti do 100 tisoč. Zanima me, če ima kdo kaj več izkušenj z pridobitvijo stanovanjskega kredita ? Predvsem z pogoji na banki ? Kje se najbolj splača vzeti, ali obstajajo kakšne finte z zavarovanji in če je kaj takega na kar moram biti še posebaj pozoren pri pogovoru s svetovalcem na banki ?

Hvala za vse odgovore.
Default avatar

pomembno je

Pomembno je, da si kreditno sposobna (beri: imaš dovolj visoko plačo). Po plačilu obroka ti namreč mora po zakonu ostati še minimalna plača. To je prvič.
Drugič, najnižje obrestne mere so za hipotekarni kredit.
Tretjič, naredi si informativni izračun. Enega sem našla tukaj: https://www.hipkredit.si/OnlineLoans/in ... acun.xhtml
Glede banke se običajno izbere najugodnejša in tja preneseš tudi vse prihodke. Pri pogovoru z bančnikom pa povej svoje želje. Boš presenečena, ker je velik prilagajanja s krediti (če si kr.sposobna).

Moderatorji

Aleš Goršak , nepremičninski svetovalec
Aleš Goršak