Forum.Over.Net

Nepremičnine

Nov nepremičninski portal Domerus

Default avatar

Pika57

Danes sem prvič naletela na portal Domerus nepremičnine. Ali je kdo slišal za njih?
Zdi se mi zanimiv koncept, ker lahko brskaš po zemljevidu in iščeš nepremičnino na točno določeni lokaciji.
Evo še link: https://domerus.si/#!/

Povejte svoje mnenje, mogoče komu pride prav.
Default avatar

Lubo

Pravkar sem obiskal ta portal. Zemljevid je zelo dobra ideja, ker lahko hitro primerjaš nepremičnine. Sicer ne iščem nobene nepremičnine (bolj firbec), ampak se mi zdi pregleden način iskanja nepremičnin.
Default avatar

grgl

Meni je to kar nekaj - da najdeš oglas, potrebuješ več časa, kot pa na običjanih portalih. Sicer pa ne razumem, zakaj bi vlekel po zemljevidu, namesto da bi kar vpisal kraj...
Default avatar

Jana.net

Jaz mislim, da je vrhunsko...lahko iščeš po ulicah in lokacijah na zemljevidu. Obveščanje je pa na drugem nivoju.... da na zemljevidu označiš točno območje iz katerega želiš prejemati nove oglase.
Default avatar

spet reklama

Grozljivo kar nekaj skupaj spacano. Avtor-ica, preden delaš reklamo, naredi portal, ki bo vreden svojega imena.
Sem šla pogledat svoj kraj - pač stanovanja namečete malo po kraju levo desno. Eno stanovanje je sredi polja, kjer ni nobene zgradbe, razen par kozolcev, najbližja stanovanjska zgradba je 500 m proč in tisto stanovanje NI iz nje, temveč iz bloka kake tri kilometre proč (ja, tri kilometre).
Potem na eni ulici, kjer so same individualne hiše, ste dali stanovanje iz blokovskega naselja. skratka en lari fari. To, da naključno nabrane oglase naključno namečeš po zemljevidu kraja, ni to, kar reklamirate tukaj brezplačno. In lahko uporabiš še sto nickov in daješ lažne pohvale in delaš samoreklamo, ampak portal je neuporaben!!!!
Default avatar

pika1987

Sem preverila domerus.si
Sprva nisem dojela, zakaj tako razhajanje na zemljevidu od dejanske lege. AMPAK .... lokacija se nahaja znotraj označenega območja. Piše pod zemljevidom. To pa je verjetno zaradi interesa agencij, da vendarle preko njih greš pogledat hišo, stanovanje ...
Meni je pa zelo všeč, odlično iskanje.
Default avatar

Domerus

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci portala Med.Over.Net.
Lokacije na zemljevidu nepremičninskega portala Domerus.si so v domeni nepremičninskih agencij, kakor je že ugotovila Pika1987. Prikazane lokacije namerno odstopajo znotraj določenega radija od točne lokacije, da se zaščiti interes agencije, ki oglašuje nepremičnino.
Lep pozdrav, ekipa Domerus.si
Default avatar

toncek20_

Super portal! Bravo za nov korak.
Default avatar

spet reklama

Kako se to potem ujema z vašimi reklamnimi besedami, da lahko iščemo na TOČNO določeni lokaciji?
V bistvu iščemo po kraju, tako kot na popolnoma vse nepremičninskih portalih. Kot sem že napisala, ko sem iskala po meni dobro znanem kraju, je nepremičnina označena recimo bolj na začetku kraja, v resnici pa leži bolj na koncu tega kraja (in čisto na drugem delu kraja, kot bi recimo rekel Rudnik in Bežigrad). Skratka, neuporabno.
Ne delajte se no norca iz ljudi z dodajanjem nickov s pozitivnimi mnenji.
Default avatar

Bilbao641

Gospodčna spet reklama, raje ne piši, ker se smešiš. Kdor ne dojame bistva, je bolje, da je tiho. ne bi pisal, če me ne bi znerviralo tvoje zavajanje bralcev. Očitno je, da lokacija ne sme biti razkrita, če agent tega noče. Sem primerjal v mojem kraju, kjer se držijo lokacije znotraj označenega kroga.
Pogumno ekipa domerus. Manjka nam pogumnih Slovencev, faušije pa je preveč. Žal.
Default avatar

brinaCE

Ni tko slabo kot predstavljaš. Res, da ni očitna lokacija, je pa točen izbrani kraj. Drugi filtri so tudi fajn.
Default avatar

spet reklama

Bilbao641 je napisal/a:
Vsaj pri izbiranju nicka bodi malo bolj inovativen-a in naj ne bo skoraj vedno po ključu ime in cifra :)

In še enkrat, kako lahko hkrati trdite, da je mogoče iskati po točno določeni lokaciji in da točne lokacije ne smete razkriti? Potem iskanje po točno določeni lokaciji pač ni možno in je enako kot na vseh nepremičninskih portalih - po kraju, v mestih pa po naselju oz. četrti.
Default avatar

cojz

Jaz po tej strani brskam že nekaj časa.
Ko sem iskal prvič, sem raziskoval. Sedajj sem popolnoma noter. Je bolj enostavno kot pri mnogih.
Za stran Domerus mi je povedala ena agencija, reklame nisem videl. Menda je oglaševnaje zastonj, zato sem tudi sam dal gor oglas :)
Default avatar

cojz

Vsaj pri izbiranju nicka bodi malo bolj inovativen-a in naj ne bo skoraj vedno po ključu ime in cifra :)

In še enkrat, kako lahko hkrati trdite, da je mogoče iskati po točno določeni lokaciji in da točne lokacije ne smete razkriti? Potem iskanje po točno določeni lokaciji pač ni možno in je enako kot na vseh nepremičninskih portalih - po kraju, v mestih pa po naselju oz. četrti.[/quote]

So pač slabo zapisali. Ne bodi tako malenkosten. Išči tam, kjer ti ustreza,
Default avatar

cojz

odg: za spet reklama
Sem se zaštrikal, ne obvladam foruma.

So pač slabo zapisali. Ne bodi tako malenkosten. Išči tam, kjer ti ustreza,
Default avatar

brane p.

Sploh ni skupaj spacano. Fenomenalno je izdelano. Morda si ti prestar in ne dojameš, kaj je napredno.
Default avatar

Domerus

Mogoče ideja na prvi pogled dobra, vendar v praksi bolj malo uporabna. Prav tako je spletna stran narejena preveč amatersko, da bi lahko konkurirala www.nepremicnine.net.
Default avatar

Domerus

In tudi ime domene se mi zdi popolnoma zgrešeno....
Default avatar

Igor810

To je poiskus kopije iz tujine kjer pa agencije uporabljajo točno lokacijo. V Sloveniji je to neuporabno in veliko bolj zamudno ter nepregledno kot nepremicnine.net. Nepremicnine.net so mnogo bolj preglednje in tehnično boljše
Default avatar

carpe.diem

Seveda je kopija tujine samo, da v tujini agenti lahko dajo točno lokacijo nepremičnine, ker imajo ekskluzivne pogodbe. Ne vem zakaj pri nas sploh rabiš agencijo, vse lahko urediš pri notarju in odvetniku. Čez vikend sem prebral v Managerju iz Financ, da prehajamo v dobo robotizacije in eden od poklicev, ki jih ne bo več so nepremičninske agencije in agenti. Ideja je dobra vendar samo, če oglašujejo lastniki, ki dajo točne lokacije.