Nepremičnine

Kdo kupi stanovanjce za slab milijon?

Default avatar
Kdo sploh kupi stanovanja od 600K ojrov navzgor? Gledam na nepremičnine.net, v Ljubljani je cela vrsta stanovanj po takšnih cenah, ki se že po več let oglašajo?? Rusov ni, angležev tudi ne, slovenski narod pa tolče več ali manj minimalce. Me zanima, kaj se na koncu zgodi s takimi stanovanji, po tem ko so bila več let prazna v čakanju na kupca? Še s prepolovljeno ceno bi jih najbrž težko prodali. Prav jim je, sami so krivi, če imajo požrešne apetite :)
Samo nacionalizacija lahko reši propadanje gospodarstva! Vse pobrat, saj je verjetno vse nakradeno!
Default avatar
Meni je bila za milijonček všeč ena vila za Bežigradom. Sam milijonček mi je manjkal do nje :)
Default avatar
http://www.situla.eu/

A je ta luksuzni Gotham City ob Ljubljanski železniški postaji že prodan, a je še dosti praznega?

Slika
Default avatar
se ne proda je napisal/a:
Oh ko bi foušija gorela...zdaj pa pojdi hitro pogledat če so bili otroški nakazani.
Default avatar
V Situli so imeli poletno razprodajo, a vseeno, kadar peljem zvečer mimo, vidim samo temo....Razen če je stanovalcem prepovedano prižigati luči, da ne bi prihajalo do prevelikega kontrasta s črno fasado :D
Default avatar
ti foušljiva, najbrž nimaš preveč pojma o ekonomiji, pa ne veš, da kapital, ki se ne obrača, ni kapital :)
Default avatar
Vau, lepa stanovanja. Kdo ve, po koliko se prodajajo?
Default avatar
Omama je napisal/a:
Saj vidiš na njihovi spletni strani: Zaradi velikega zanimanja za 15% manj :D
Default avatar
se ne proda je napisal/a:
Jaz sem samo 1x luč v enem stanovanju, sicer pa je vse temno. Grozno zgleda, kot iz kakšne grozljivke - vse črno!
Default avatar
se ne proda je napisal/a:
In zakaj bi moral biti kapital? V čem je tvoja težava?
Default avatar
ja take imamo je napisal/a:
Nimam posebnih težav, za razliko od tebe, ki si prepirljiva in napadalna :)
Default avatar
se ne proda je napisal/a:
En kolega je pred kratkim spraševal, ker je bil interesent, pa so mu rekli, da je pretežno vse prodano (ostalo samo par stanovanj, ki mu pa niso ustrezala zaradi kvadrature). Ali je to res ali samo ustvarjajo videz dobre prodaje, ne vem.
Default avatar
Pred 4 dnevi sem se zvečer peljala mimo situle in če sklepam po lučeh, je cca polovica stanovanj prodanih.
Default avatar
Tam ne bi živela pa če bi mi to stanovanje podarili, res ne, prisežem.
Default avatar
se ne proda je napisal/a:
Prepirljivost in napadalnost naj bralci ocenijo sami....hahaha.
se ne proda je napisal/a:
Default avatar
Jaz sem tudi slišal, da so v situli več ali manj ta dobra stanovanja prodali. Zdaj, če so se lastniki že vselili not oz. našli najemnike pa je drugo vprašanje.
Default avatar
Kaj pa veš, kaj je zadaj. Mogoče so jih "prodali" poštnim nabiralnikom, da so povrnili bankam kredite za izgradnjo. Kaj pa veš, kakšna mafija je zadaj.... Že z zemljiščem so mutili, kaj šele z ostalim....
Ljudi pa tam notri ni, to je dejstvo. Če bi kdorkoli imel namen tam stanovati ali dajati v najem, bi bili ljudje notri....
Default avatar
Dva od mojih sodelavcev sta v situli kupila stanovanje, oba za svojega odraslega otroka. Eden si še opremlja in še ne stanuje notri, za drugega ne vem. Koliko oken je razsvetljenih, pa res ni merilo za število prodanih stanovanj. Še danes se najdejo ljudje, ki kupijo stanovanje kot investicijo, za ohranjanje vrednosti imetja. Potem spet eni kupujo, pa nimajo denarja za opremo in se še nekaj časa ne vselijo. Tretji pa kupijo za oddajanje in jih je potem strah oddati, ker si upajo oddati samo komu poznanemu. Ko sem tri leta nazaj prodala stanovanje, ga je kupila ena gospa, uradno na sinovo ime, da bi imela kam iti, če bi se slučajno kdaj razšla z možem, ki je imel dolgoletno razmerje z drugo. Razšla se sicer ni, ko sem jo čez leto dni srečala, mi je priznala, da bi ga rada oddala, a da si ga ne upa, ker so najemniki lahko čudni. Stanovanje je bilo prazno vse do takrat, ko smo jo mi povezali z nekom, ki je iskal stanovanje. Zgodbe so zelo različne.
Default avatar
se ne proda je napisal/a:
Ali pa so ves denar "zagonili" za stanovanje, sedaj pa ni za elektriko?

Samo se pa moraš tudi vprašat, kje je pamet tako pri kupcih, kot pri investitorju, da gradijo "nadstandard" ali celo "luksuz" stanovanja na takšni lokaciji...
Default avatar
en monja je napisal/a:
Sorry, ne verjamem ti. Kar dva tvoja sodelavca sta kupila stanovanje v Situli? Torej stanovanja, ki so 50% precenjena (kateri ****** pa bo tisto lokacijo in grdo stavbo imel za luksuz), s pogledom na železniško postajo, grajena z manjkom materiala?
Nepremičninski balon je počil, prihaja nova kriza in samo popoln ****** bi kupil takšno precenjeno stanovanje kot investicijo ali za otroka.