Nepremičnine

Nakup stanovanja v Savskem naselju

Default avatar

savskonaselje

Pozdrav vsem, odločam se za nakup stanovanja v nizkih blokih v Savskem naselju v Ljubljani. Ker je po mnenju nepremičninskih agentov itak vedno vse super in krasno, se obračam še na vas - če sami živite tam ali poznate koga, da mi malo pomagate potrditi odločitev. Zanima me kaj o kvaliteti gradnje, atmosferi soseske in podobno.
Default avatar

katera ulica?

Savsko naselje je za življenje fajn, vse imaš pri roki, center je blizu, obvoznica blizu, busi funkcionalni, vtrec, šola, banka, pošta, trgovina, kafiči, itd., skratka infrastruktura je fajn, otroška igrišča so fajn, veliko zelenja, pa vse je blizu.
Kar zadeva bloke, so starejšega tipa. Kar je bilo delano za vojsko, je boljše kvalitete, kar ni bilo delano za vojsko, je pač standardna kvaliteta za konec 50-ih.
Ne vem, katero stanovanje gledaš, katera ulica in koliko m2 za koliko €, ampak računaj, da bi cene morale biti bistveno nižje, ker gre za stare bloke, ki so večinoma potrebni obnove.
Default avatar

katastrofa2

savsko naselje je vedno bilo za tretjerazreden folk ..... sori .nikoli ne bi več živela v savcu, kriminal, ulične tolpe, droge in igle po tleh...če imaš male otroke jih ne moreš samih spustit ven... da ne omenjam parkinga ... lokacija ni ne vem kaj, slišiš tuljenje vlakov ves čas iz železniške...jaz v savsko nikoli!
Default avatar

katera ulica?

katastrofa2 je napisal/a:
Ti pa Savskega naselja od blizu nisi videla!
Default avatar

kreta

Nikoli ne bi živela v savskem naselju. Meni ena najslabsih sosesk v Lj. Problem s parkiranjem, lokacija mi sploh ni všeč, kot že en zgoraj piše - precej cudnega folka. Bloki stari... Ma me ne prepriča nobena stvar.
Default avatar

zato...

Tisti nizki bloki so bili grajeni ekstra hitro in z malo stroški za neko svetovno prvenstvo. Prav ok niso.
Default avatar

bila na obisku

Bila sem na obisku samo v trisobnih stanovanjih v teh nizkih, starih blokih. Meni je tloris teh stanovanj super in se jih da lepo obnovit. Glede parkiranja menda ni problem in jaz še nikoli nisem doživela, da ne bi mogla nekje parkirat.

Moji prijatelji oz. znanci so tam zelo zadovoljni. Eni so v najemu par let, drugi lastniki tam okrog 15 let. Ko so bili moji otroci majhni, jih tudi na domačem dvorišču in vrtu nisem pustila samih. Mislim, da to danes tudi ni več v navadi.